20

Ærgerlig

Nogle gange ønsker jeg, at jeg boede med tæerne i Vesterhavet. Så ville jeg starte hver eneste dag med en gåtur langs stranden. Jeg ville se solen stå op og lade den være farveskifter på havet, som ville forvandles fra nattesort til morgengrønt. Jeg ville se havets skatte, som i nattens løb var skyllet op på stranden og jeg ville jævnligt finde rav, smukke skaller og frihed.

Tankerne ville have frit spil derude, hvor havets brus ville være det eneste, man kunne høre.

Havets gaver

Jeg ville vende hjem med klar hjerne og et hjerte, som var fyldt med mod på dagen. Jeg ville have friske, røde kinder og klare øjne. Mine ben ville kunne bære mig til verdens ende, for de var trænet til alt og ingenting af de lange gåture og jeg ville selv være fyldt med naturens storhed, som kunne forvandles til menneskeligt storsind.

Rummelighed er et begreb, som er både moderne og fortærsket, men ikke desto mindre er det lige præcis hvad jeg prøver at efterleve. Jeg vil gerne være rummelig. Jeg vil gerne give plads, være til stede uden at dømme og være i stand til, at acceptere andre mennesker på godt og ondt. Jeg vil så gerne være god, uden at være tossegod. Jeg vil gerne, at andre mennesker siger om mig, at jeg giver plads til at være. At jeg formår at lytte og omfavne.

At behandle andre, som man gerne selv vil behandles er ikke den dummeste livsfilosofi at prøve at efterleve. Det kan være vanskeligt, men taler man til kongen i et menneske, viser man dem, at man tror på dem, stoler på deres evner og har tiltro til, at de forvalter deres livsgaver med omhu. Det prøver jeg at gøre. Jeg er af den overbevisning, at det bedste skal fremelskes, ikke fremtvinges, så jeg kan blive noget så træt i kadaveret af at opleve det modsatte, for jeg forstår det ikke. Det er kun et øjeblik man bliver højere, af at stille sig på skuldrene af andre.

Jeg er naiv nok til at forvente, at andre behandler mig, som jeg behandler dem. Med respekt og intentionen om, at prøve at forstå. Jeg bliver stadig lige skuffet, når det ikke sker, men ærlig talt, så ønsker jeg ikke at nå der til, hvor jeg forventer noget som helst andet end lige præcis det. Så hellere ærgerlig endnu en gang.

Du vil sikkert også kunne lide