31

Forstemmende

Jeg kan tænke, at statsministeren er ubegavet. Det gør jeg også ind imellem. Jeg kan også tænke, at han for alvor har skidt i nælderne, da han valgte at udnævne Karen Jespersen til socialminister for nogle måneder siden, for sjældent har jeg oplevet større hovmod, mindre empati og så lidt tæft for at formidle og dermed forklare forståeligt. Sjældent har jeg set så utiltalende optræden i medierne. Karen Jespersen er ved at nå Thor Pedersen (Finansminister), som allerede står på tinden og med sjældent blinde øjne kigger ned på det folk, han er sat til at tjene.

I går optrådte Karen Jespersen igen i tv. Endnu en gang var jeg vidne til hendes sjældent ringe evne til at formidle, men allerværst hendes manglende lyst til andet en selvpromovering. Hendes ulyst til at besvare spørgsmål bliver altoverskyggende sammen med den arrogance, som kommer til udtryk, når nogen prøver at påpege den stigende ulighed i samfundet.

Hun adresserer ikke spørgsmålene. Hun magter ikke at gøre svar nærværende og forståelige. Hun efterlader et indtryk af en kvinde, som ikke gider forklare sig. Det er ellers – efter min bedste overbevisning – hendes fornemste opgave, som folkevalgt politiker.

Hun giver mig en fornemmelse af, at hun anser mig for så uintelligent, at det alligevel er spildt at forklare. Hun kender allerede vejen, den eneste sandhed og for øvrigt skal vi (danskerne) slet ikke stille spørgsmålstegn ved hendes/regeringens beslutninger og dermed mål, for hun VED. Hun anerkender kun én sandhed – og det er hendes.

Hun får med sikkerhed ikke min stemme. Jeg håber heller ikke hun får din. Jeg kan ikke forenes med arrogance og hovmod og jeg kan slet ikke forenes med en socialminister, som ikke vil forstå endsige anerkende virkeligheden.

Gudskelov har hun så meget hovmod i behold, at hun ikke ser nødvendigheden af at nedtone sin arrogance. Hun er ægte. Det er trist, men det gør det så meget nemmere.

Du vil sikkert også kunne lide