49

Transformation

I morgen skal Oline til frisør for første gang i sit liv. Det har taget hende tretten år at få en hårlængde, som med lidt god vilje kan kaldes lang. Studsning har været kodeordet, når vi snakker om hendes hår og den eneste, som nogensinde er kommet i nærheden af det, er hendes mormor (engang frisøruddannet).

OlineNu trænger det til et løft. Til fyndig facon og optimal udnyttelse af de smukke krøller, som ligger lige til højrebenet. Jeg insisterer. Ellers…

Hun er ved at dø af skræk ved tanken, men alligevel kan hun ikke lade være med at glæde sig. Jeg glæder mig rigtigt meget. Det bliver fantastisk at få løftet det gardin, hun gemmer sig inde bagved. Måske viser det sig, at hun er køn… ;-)

Vi griner meget af hendes tidligste billeder, for hun er – til forskel fra sin storebror – født uden hår.

Der kunne med intense studier findes dun af ubestemmelig art, men altså absolut ingen hår, før hun var i nærheden af de tre. Ikke noget, hun var ubetinget tilfreds med og derfor endte det sikkert også, som det gjorde.

Hun har en iboende skræk for frisørsakse og som sagt kunne hendes mormor allernådigst få lov til at studse, når jeg skruede bissen på og forlangte, at hun skulle, for ellers ville alt håret ryge og hun ende med en plys. I morgen skal hun få, så hatten passer og nej, ingen farve. Hun beder om sort. Jeg siger nej. Jeg bestemmer lidt endnu.

Jeg glæder mig til at se resultatet. Hendes far vånder sig bare. Han tænker sikkert i penge. Jeg tænker i herlighedsværdi og chancen for at se hende, sådan for alvor.

Du vil sikkert også kunne lide