12

Ildløs

Der er ild i himlen denne morgen, da jeg træder ud på badeværelset. Jeg har primært udsigt mod vest, så når solen stiger op, gør den det i ubemærkethed, men ikke denne morgen, hvor Oline gør opmærksom på, at himlen er helt orangerød.

Ildløs

Dette her er udsigten fra gårdspladsen og op mod Gugvej. Det ser helt unaturligt ud, men det er virkeligheden denne morgen, hvor skyer tilsyneladende har besluttet, at vi skal have noget virkelig spektakulært at stå op til.

Ildløs

Synet af skyerne på himlen minder mig om den udsendelse, jeg sneg mig til at se sent i går aftes, Klima-mysteriet på TV2. Den danske forsker Henrik Svendmark forklarede sine teorier om klimaforandringerne vi oplever i nyere tid og det er teorier, som er temmelig kontroversielle set i lyset af verdenssamfundets indsatser på området.

Henrik Svensmark arbejder med teorier om, at drivhuseffekten hænger sammen med solens aktivitet og kosmisk stråling der udløses af døde stjerner. Dette har betydning for dannelsen af skyer, som igen har afgørende indflydelse på, om jorden er inde i en varm eller en kold periode.

Ildløs

Jorden roterer gennem mælkevejens spiraler og modtager ad den vej kosmiske stråler, som er ansvarlige for dannelsen af skyer som igen påvirker vores klima og i følge Henrik Svendmarks teorier, er virkningen så kraftig, at den fuldstændig overskygger CO2-udledningens betydning for den globale opvarmning.

Hans teorier er kontroversielle og selv de efterfølgende videnskabelige forsøg, som underbygger teorierne, har været uglesete i verdenssamfundet. Det har været ovenud vanskeligt for Svendmark at få udgivet sine resultater og det jeg fandt interessant, var modviljen mod en potentiel ny viden på området.

Jeg har ikke videnskabelig basis for at have en mening om hverken teori eller resultater og jeg er slet ikke i stand til at forholde mig kritisk til videnskab på det plan, men jeg finder det interessant, at verdenssamfundet tilsyneladende nægter at medregne hans teorier i debatten om klimaforandringer. Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv hvorfor.

Du vil sikkert også kunne lide