6

En stak haveglæde

Jeg har et par kusiner, som har været en stor del af min barndom, men så kom teenage- og voksenlivet i vejen og vi så ikke hinanden i mange år. Nu har vi fået genoptaget forbindelsen. Det er jeg så utroligt glad for af mange grunde, men selvfølgelig allermest, fordi jeg holder så meget af dem.

Marianne er haveinteresseret, ligesom jeg er. Jeg har ikke set Mariannes have, men jeg kender min egen. Den bærer præg af at jeg har været realist og derfor ikke har mange bede og meget, der skal passes. Tiden har aldrig været til det, så det hele er indrettet, så det tager sig rimeligt smukt ud med et minimum af arbejde og der er en stor del af grunden, som bedst kan betegnes som naturhave.

Haven

Da Susanne kom forbi forleden, havde hun en stak blade med fra Marianne. Marianne er nemlig medlem af Det Danske Haveselskab og nu kommer det mig til gode, for jeg har fået lov til at låne en stak af de gamle blade Haven, som er medlemsbladet, der udsendes 11 gange om året.

Først var jeg lidt skeptisk og tænkte, at det garanteret var et lidt kedeligt blad, som ikke kunne  bidrage med meget andet end en mild irritation over en flok frelste mennesker, som skrev passioneret, men nørdet om haven, men sådan er det slet ikke…

Gamle blade

Jeg køber havemagasiner med jævne mellemrum. Jeg elsker at se billeder af smukke, gamle og tilgroede haver. Jeg elsker at få gode idéer til små lette projekter og jeg elsker at blive inspireret af smukke billeder og det er præcis sådan Haven er.

Bladet er fyldt med smukke billeder af haver, som sagtens kan eftergøres. Det er fyldt med små projekter, som er beskrevet detaljeret, så selv jeg kan følge med. Der er idéer til planter og blomster, som kunne være smukke i enhver have og der er artikler omkring beskæring, forspiring, drivhuse, stiklingeformering og alt det andet, som kan optage en med haveglæde.

Dronning Ingrid

Et medlemskab af Det Danske Haveselskab koster 475 kroner årligt og det er naturligvis ikke billigt, men hvis jeg begynder at tælle sammen på de investeringer jeg gør i den retning, er det ikke dyrt og ud over medlemsbladet, som er rigtigt godt og inspirerende, får man mulighed for handle i selskabets butik til fordelagtige priser og desuden købe havebøger med rabat.

Hvor var det godt, at Marianne syntes, at jeg skulle låne en stak blade.

Du vil sikkert også kunne lide