6

Frynsegode på en torsdag

Jeg hentede syrener indenfor i går. De første ud over den lille gren, som var inde at vende forleden. De dufter vidunderligt, da jeg står op. De minder om dagen i går, som var fuld af sommerfornemmelse. Der var masser af udeliv, sol, duftende krydderurter og blomster.

I dag er arbejdsdag. Den skal tilbringes indenfor. Hele dagen. Med udsigt til udelivet, lige på den anden side af det store vindue, jeg skal sidde ved. Jeg overlever nok, for jeg blev tanket fuld i går og ved, at dagen i dag bliver en af dem, som efterlader mig med en god følelse i maven.

Jeg skal arbejde sammen med en god kollega og vi har udsigt til en dejlig frokost. Det er en af frynsegoderne ved vores job. Frokosterne er sjældne og derfor højt skattede.

Når vi tolker på kurser, seminarer eller lignende, kan vi være heldige, at der er bestilt mad til os også. Det er vi i dag, hvor vi til frokost kan sætte os til bords ved en lækker buffet. Jeg ved det, for det var også mig, der havde æren sidste gang og jeg slipper for madpakken, som ikke er sjov i sommerhalvåret, hvor vi – på grund af de skiftende arbejdssteder – ikke har adgang til et køleskab. Man skal være kreativ, for at synes, at en madpakke stadig er værd at spise efter en morgen og formiddag i en varm bil, men jeg slipper i dag. Den bliver serveret. Det bliver dejligt og kan vel kompensere for, at jeg skal være inde og ikke ude.

Det bliver en god dag. Jeg ved det!

Du vil sikkert også kunne lide