12

Morgenvandring

Morgenen er skudt i gang. Mor er oppe og i gang med vasketøjet, så hun har det glimrende og det giver lidt ro i maven og tid til at starte dagen stille og roligt. Jeg tager en havevandring fra morgenstunden, for solen er oppe og selvom blæsten river og rusker i det hele, er der lunt og dejligt.

Valmuerne fortsætter deres blomstring. De springer ud forskudt, så der allerede nu har været pynt i lang tid. De er utroligt smukke og kæmpestore. Blomsterne har vel en diameter på omkring 15 cm, så det er ikke små blomsterhoveder, som duver for vinden.

Nogle af blomsterne er færdige for i år. Kun frøstandene står tilbage. Når de engang er tørre, har jeg lovet Annemette nogle stykker, så hun kan forsøge sig med valmuer i kolonihaven. Der må være millioner af frø i kapslerne, for de er kæmpestore.

Bierne elsker valmuerne. Der er heftig trafik i og omkring blomsterne.

Når bierne sidder nede i blomsten, er de næsten usynlige. Deres farver blander sig med valmuens farver og jeg gav en bi en ordentlig morgenkrammer for et øjeblik siden. Heldigvis var den ikke utilfreds med det.

Jeg er heller ikke utilfreds med, at der er tid til at vågne langsomt i dag.

Du vil sikkert også kunne lide