8

På hotel i Berlin

Vi ankom til Berlin ved 19-tiden tirsdag aften. Vi var kommet af sted på en irriterende måde, for selvfølgelig smuttede internettet mens Kenneth var ved at betale regninger om formiddagen. Vi ventede på, at det skulle komme tilbage, så vi vidste, at regningerne var betalt, men klokken 13 var der stadig intet net og så kørte vi altså og satsede på, at vi havde et hjem at returnere til ;-)

Det var en overraskende kort tur at køre, men den slags afhænger af øjnene der ser. Vi synes en tur til Amsterdam er hyggelig. Den tager 10 timer, så denne her 6-timers tur var omtrent en smuttur. Selv Oline var enig.

Vi var udstyret med Åse, som gjorde os den store tjeneste, at finde vej ind gennem byen, men min første tanke om Berlin var, at den by er ualmindelig grøn. Der er træer overalt. Grønne alléer, parker og træer overalt, hvor der kan klemmes træer ind.

Vi skulle bo i centrum af byen inde i Bayreuther Strasse lige ved Wittenbergplatz og med udsigt til KaDeWe eller Kaufhaus des Westens, som det vel i grunden hedder. Hotellet hedder Comfort Hotel Auberge og der er parkeringspladser til hotellet, så der var absolut ingen problemer ved at have bilen med ind i Berlin. Vi kørte lige til hoveddøren, parkerede bilen og smuttede indenfor, hvor vi fik udleveret parkeringstilladelse, lige til at smide i forruden.

Hotel Auberge er et lille hotel med 29 værelser fordelt på 5 etager. Vi skulle bo på fjerde. Der er ingen elevator – den er på vej, men først færdig om 1-2 uger, så der var ingen vej udenom, da vi havde fået udleveret nøglen. Fat taskerne og stig opad… og opad… og opad… for dette her er et gammelt hotel med godt tre meter til loftet, så en enkelt etage er ikke, som dem jeg kender hjemmefra.

Receptionisten undskyldte, men fortalte, at vi til gengæld for trapperne fik en balkon med skøn udsigt over byen. Han havde ret, men først var der værelset, som viste sig at være et stort, luftigt værelse med rigelig plads til tre.

Der var kontorhjørne og fri adgang til internet på værelset, så snart var Kenneth i gang med at installere sig, mens vi andre i stedet valgte at nyde udsigten, som slet ikke var så ringe endda.

Jeg er ikke vild med højder, så jeg følte mig ikke så draget af rækværket, men selvfølgelig skulle Oline ud at stå og flagre ved kanten, mens vi andre installerede os på værelset.

Hotellet skulle altså vise sig at være rigtigt godt. Hjemmefra havde jeg tjekket hotelværelser i Berlin og var faldet over dette hotel, som lå præcis så centralt, som jeg havde håbet. På gåben kunne man nå vidt omkring og prisen var tilmed overordentlig rimelig og når man yderligere tog i betragtning, at der hver morgen blev serveret en overdådig morgenbuffet, var det nærmest en foræring.

Jeg lavede en god forretning, da jeg ventede til sidste sekund med at bestille værelse, men held er en stor del af forklaringen på de billige værelser og man skal være villig til at satse. Jeg var virkelig heldig. Jeg fik 3 overnatninger inklusive morgenmad for 342 Euro for tre personer.

Lige nede om hjørnet lå Wittenbergplatz med masser af caféer og restauranter, vandkunst og mennesker. To minutters gang og vi var på Kurfürstendamm, Alexander Platz lå 5 minutter væk og midt på Wittenbergplatz ligger forøvrigt togstationen, så bedre kunne vi vist ikke få det. Vi var klar til at tage hul på Berlin.

Du vil sikkert også kunne lide