31

Mandagsrundtur i Aalborg

Dagen startede i Vejgård, min barn- og ungdoms bydel, så det er som at komme hjem, når jeg rammer Hadsundvej bortset fra, at de tilsyneladende har gravet den nederste del af Hadsundvej op, så der nu er adgang forbudt allevegne. Det blev til en rundtur i de nærmeste villakvarterer, for at slippe udenom afspærringer, som næsten forhindrede mig i at møde til tiden, men jeg kender bydelen, som min egen bukselomme. Mig skal de ikke prøve at narre…

Bagefter gik turen tværs gennem byen. Jeg skulle ud i Vestbyen, hvor jeg også har trådt en del af mine barnesko, så det var kendt land, da jeg ankom til fjorden.

Vejret har været meget gråt, men tørt, så fordi jeg var i vældig god tid, var der plads til en spadseretur nede omkring Limfjorden. Jeg vinkede til tre ældre damer, som tog livtag med fjorden. Du kan se dem på billedet. Friske var de!

Jeg hørte også, da et krigsskib af en art lagde fra kaj ovre på Nørresundbysiden. Jeg hoppede en halv meter, da de “tudede” farvel og lod en af vores lodser gelejde sig ud gennem Limfjordens smalle vande, men sikke et syn. Det var et kæmpestort skib og lodsen fyldte ikke meget på siden af det.

Bagefter tog jeg en afstikker ind omkring Spritfabrikkerne. Hvor har jeg dog leget meget i kvarteret omkring dem. Biblioteket, som var mit absolutte yndlingssted i vinterhalvåret, lå lige bagved.

Tankene står skulder ved skulder og reklamerer for de procenholdige dråber, som fremstilles indenfor murene, som omkranser hele fabriksområdet. Oppe for enden af vejen gemmer sig en port, som arbejderne spadserede ind og ud af dengang. Det gør de sikkert stadig.

På de steder af fabriksgrunden, hvor muren tilsyneladende ikke er tilstrækkelig høj, er der lagt pigtråd. Det ser lidt skummelt ud, men vi skulle da så nødig få fingre i de dyrebare dråber sådan helt uautoriseret.

Min yndling er Rød Aalborg… det er der også nedenfor…

En af Aalborgs utallige brandhaner. Denne her var gemt godt af vejen, for der bygges i området og jeg er ikke sikker på, det er helt lovligt, som der parkeres nede omkring byggepladserne, men tilsyneladende går det uden problemer, for det så ikke ud til at være midlertidigt, de havde opmagasineret omkring den.

Jeg skulle herind. Jeg er meget optaget af den nye glasbro, som er bygget, men jeg har endnu ikke fundet vejen ud til den, så jeg fik ikke forsøgt mig med en tur ud til Limfjorden, som ligger lige for enden af den. Jeg tror ellers, at udsigten er fantastisk.

Det får vente til en anden gang, for min dag var endnu ikke slut. Jeg fik også fornøjelsen af midtbyen…

Jeg var i Holbergsgade. Gad vide hvad de sælger i den bette biks…

Henne på hjørnet ligger Stil Studio, som i hvert fald sælger lotustager i alverdens farver. Der gik jeg hen i stedet for. Jeg fik tre smukke lotusstager med hjem til samlingen og så var tiden inde til næste opgave. Da den var overstået, havde jeg endelig tid til at vende hjem og få dagens første kop kaffe. Det var altså på tide. Jeg trængte så grusomt, så den gør godt.

Forøvrigt er her beviset på, at jeg ikke gi’r mig uden kamp. Bare tæer! Uldtrøje og bare tæer. Sådan skal det være! Jeg håber, at jeg kan snyde efteråret en tid endnu, men helt ærligt… det var lidt koldt ;-)

Du vil sikkert også kunne lide