5

Tidligt fri

Ind imellem korrektur og finesser har der været tid til at sende ekstra omsorg op i den anden ende af huset, hvor Oline sidder og er feberhed og snottet. Suppe er det eneste hun gider, så der er serveret suppe. Jeg er sikker på, at de to nye spil, som landede herhjemme i går, er faldet på et tørt sted, for det er kedeligt at være syg.

Der er også ryddet op her, hvor jeg sidder. Ah, som jeg trives i ordentlige og ryddelige rammer, når der skal arbejdes. Geranier i vindueskarmen er opgivet, for jeg kan ikke holde ud, at de stjæler mit lys. Nu er der i stedet små, lave planter, for lidt grønt må der gerne være for øjet, når fignen om et øjeblik smider løvet. Jeg må have lys!

Jeg er færdig med pligterne. Nu er der kun fornøjelserne tilbage. Det er slet ikke så tosset, når det stadig er tidlig eftermiddag og et nyt strikketøj har fundet vej ind i fingrene.

Du vil sikkert også kunne lide