34

Dahlia og en islænder on the side

Arbejdet har fyldt både i går og i dag, så der knapt har været tid til pauser. Der er masser af deadlines, der skal mødes, så sidst kommer mine pauser, men nu skulle det altså være. Ud i haven med saksen og direkte ned i bedet, for at stjæle håndfulde af de sidste Dahlia. De er skønne!

Jo, jeg har den nye sweater på. Den er omtrent groet fast og den er helt igennem ideel til en havetur på sådan en skøn efterårsdag med både sol og blå himmel.

Kenneth vidste, at jeg godt ville have nogle fotos af sweateren, så her var muligheden. Mens jeg kravlede uelegant og klodset rundt mellem de mange dahlia, knipsede han løs. Nogle af billederne er så uheldige, at jeg HAR slettet dem. Man er ikke elegant med bagdelen i vejret. Jeg si’r det bare.

Der er stadig så utroligt mange farver i bedet. Kombineret med det orange efterårsløv nærmer det sig en eksplosion, men det gør glad helt ned i maven. Der er dahlia og der er høstanemoner. De mange Sankthansurt står også smukke og mørkerøde en tid endnu.

Jeg nød at gå rundt i den friske luft og ikke mindst efterårssolen, som faktisk er helt lun i dag. Jeg havde ren samvittighed. Jeg havde nået meget mere, end jeg havde budgetteret med, men den slags kan bruges i dag, hvor Lene kommer forbi til en kop te i eftermiddag. Jeg glæder mig.

Det blev til den smukkeste samling blomster. En baljefuld dahlia er da rigdom, så det basker. Det er rigtigt skønt og jeg glæder mig over, at de står dernede og producerer endnu flere blomster, som kan tages ind i løbet af en dag eller to.

Oskar synes, at vores ture i haven er en gave. Han elsker dem og specielt, når vejret er dejligt mildt, som det er i dag. Jeg forstår ham. Jeg nød det også :-)

Som slutning på historien om dahliaplukningen får I lige en hurtig og ikke særligt grundig gennemgang modifikationerne på islænderen. Jeg har, som sædvanlig, strikket per intuition, så der kommer ikke maskeantal eller andet, som kunne hjælpe, men jeg bryder mig ikke om halsudskæringer, som sidder for tæt, så et sted på skuldrene skiftede jeg til rib (4 vr, 1 r) og strikkede X antal pinde, tog så ind til en rib, som fordelingsmæssigt hedder 3 vr, 1 r og strikkede igen et passende antal pinde, hvorefter jeg igen tog ind til en rib, som fordelingsmæssigt hedder 2 vr, 1 r (akkurat som på resten af trøjen). Ved passende længde, er den bare lukket af i rib. Trøjen er også gjort kortere. I stedet for tre mønsterborter på bullen, har jeg kun lavet to. Vupti, så endte den helt perfekt :-)

Du vil sikkert også kunne lide