25

På tur gennem Aalborg

Så er balancen genoprettet og verden er igen i vater, som et cetera så rammende plejer at skrive. Det gjorde godt og jeg kan tage hul på weekenden med ro i en mave, som ikke har haft det helt let de sidste mange dage. Pyha…

I dag kommer I med på en lille tur rundt i Aalborg. Turen afspejler en typisk arbejdsdag for mig, for jeg kan nå vidt omkring i løbet af nogle få timer. Sådan en dag kan starte trøstesløs grå, men det varer aldrig, for for enden af afsættet hjemmefra venter altid en glad bruger, som gør dagen meningsfuld og god.

Sådan var det også i dag, da jeg startede dagen i denne ende af byen. Jeg parkerede, så udsigten var denne grå kolos. Aalborg Sygehus Nord. Ikke noget opmuntrende syn, når regnen også vælter ned fra himlen, men det er svært at slå mig ud af kurs, så et eller andet sted synes jeg også, at det er interessant med denne her store, grå kolos midt i en bydel, som ellers bærer præg af, at være et gammelt og smukt kvarter med mange fine beboelsesejendomme fra en svunden tid. Et (for)underligt miskmask og så uendelig typisk for byen her.

Parkeringsudfordringer er der nok af i centrum, men jeg var heldig og så kan man jo sagtens starte dagen glad.

Efter turen til midtbyen skulle jeg i en anden retning. I Struer er der skilte til B&O. I Aalborg er der skilte til…

Vi er driftige heroppe. Eller…

Hold da fast hvor det har regnet i dag. Hele dagen. Tæt støvregn, som gør rigtigt våd. Mens jeg stod her, passerede en lastbil. Han sprøjtede også. Jeg blev våd til knæene. Ah, hvor skønt, når arbejdsdagen kun lige er startet, men heldigvis kom jeg til at grine af det, for helt ærligt… det er da urkomisk, at jeg står der og leger kanonfotograf og er så optaget af det, at jeg glemmer at se mig for. Nemesis…

For enhver lokalkendt ville dette skilt være tilstrækkeligt til at stedfæste. Den frisør har ikke skiftet “logo” siden jeg var tretten og det er da immervæk imponerende. Jeg tænker lidt, at det ikke bliver anderledes. Nogensinde. Godt han er glad for det.

Efter turen til skellet mellem Øgadekvarteret og Vejgård, gik turen til centrum. Jeg var igen heldig og fandt en parkeringsplads ikke alt for langt fra destinationen, så mens jeg travede længere ind i det gamle Aalborg, spiste jeg en klemme, hyggede mig med regnen og nød, at jeg bor i en by, som er så forunderlig en blanding af industri og smukke gamle stræder.

Der er efterårsstemning i dag. Bladene hvirvler i luften med mellemrum og en regnjakke er god at have. Sådan en har jeg, så fordi jeg var i god tid, blev der tid til også at nyde de små, charmerende hjørner af kernen i centrum.

Der er kunst allevegne, hvis man har øje for det. Se engang de smukke farver…

Måske er beboerne inde omkring Søndergade ikke enige, men jeg synes, det pynter på en gråvejrsdag.

Gadekunsten er malet på enden af et hus, som er kendt af de fleste i Aalborg. Inde bag murene her foregår der skumle ting og sager mens byen sover.

Så smukt er det fra en anden vinkel…

Her ligger Gøglerbåden med plads til alle. Festligt sted med eksotisk og alternativ optræden af letpåklædte kvinder. Jeg si’r ikke mere.

Om nogle timer summer der af liv derinde. Nu er der stille. De lader vel op til natten.

Jeg snuppede genvejen ned til Nørregade og herfra var der ikke langt til den endelige destination. Den som fik lov til at afslutte arbejdsdagen og starte weekenden. Jeg er helt klar og det er en rigtig rar fornemmelse.

Du vil sikkert også kunne lide