20

At være varm nok

Det er frygteligt koldt, synes jeg. I virkeligheden passer det jo ikke, for der kan blive meget koldere, men jeg fryser konstant. I går frøs jeg det meste af dagen og endte med en tidlig retræte, fordi jeg bare skulle have varmen og det bedst sker nede under dynen. Nu er det tid for vintertøjet og jeg ryddede jo op i klædeskabet forleden. På den måde kan man blive lidt varme rigere.

Jeg har en underlig strikting, som vel bedst betegnes som en trøje, men der er ikke meget stringent og traditionel trøje over den. Den er skæv, klippet ud af et stykke strik, som ikke er sømmet et eneste sted ud over der, hvor ærmerne er fæstnet. Den kan vendes og vrides, som man lyster, så det er bare at pakke korpus godt ind, fæstne skidtet med en nål og gå ud af døren, pakket ind i noget, som godt kunne tages for en af hjemmets gamle plaider. Så har man varmen.

Den fandt jeg i skabet. Sikke en gave. Jeg fandt også en sort, tyk og hæklet uldnederdel, som er varm de helt rigtige steder. Den blev også hevet ud af skabet denne morgen. Sammen med sorte gamascher og de nye, sorte støvler blev det dagens påklædning. Nå ja, og så lige de julerøde uldsokker, som ingen altså kan se.

Jeg er varm fra top til tå. Jeg kan mærke, at kroppen har vældig godt af at være varm. Jeg hader at fryse. Det er omtrent det værste jeg ved. Så hellere svede. Sådan er vi så forskellige.

Om lidt træder jeg ud i verden. Jeg er varm og tilpas. Jeg havde helt glemt, hvor vigtigt det er. Nu bliver det en god dag, kan jeg mærke :-)

Du vil sikkert også kunne lide