10

At glædes og glæde…

Oline vil gerne se The Julekalender. Det er blevet en aftale, at hun gør klar til natten og så ser vi den sammen, inden hun kommer i seng. Sent vil nogen måske mene, men jeg har et barn, som aldrig nogensinde har brugt sin tid på at sove, så hun klarer det sene tidspunkt uden at kny og så er det tilmed utrolig hyggeligt.

I aftes så vi den allesammen liggende i vores seng, under den store dobbeltdyne, som sagtens rummer tre mennesker og en enkelt hund, som i hvert fald ikke skal snydes. Som sædvanlig var det hyggeligt og midt i det hele siger så Oline: “Mor, dine arme er jo så dårlige og far er ikke hjemme i morgen, så må jeg ikke lave mad til os to?”. Tænk, jeg har en datter, som er så stor, så hun laver mad nu. Fantastisk og selvfølgelig slog jeg til, da tilbuddet kom. Vi skal have frikadeller. Uhm…

Om nogle timer vender hun hjem fra skole. Så har jeg været i haven og hente grene. Jeg har sat hendes fugle til rette på grenene og jeg skal bare lige finde den helt rigtige plads til dem, for nu er de klar og jeg ved, at det vil gøre hende glad, ligesom hun gjorde mig glad i går.

De skal vel have en fremtrædende plads, tænker jeg. Måske Oline skal bestemme. Der er plads nok at tage af, men hvem ved, hvor de helst skal stå, så jeg lader dem flyve på spisebordet lidt endnu.

Du vil sikkert også kunne lide