14

Voldsomme vanter

Det er vel i grunden ikke mange voksne, som holder af vanter. Handsker er vist det foretrukne og jeg forstår det ganske udmærket, for hvad gør man ellers, når man lige skal…

Jeg elsker vanter. Det har jeg altid gjort, men praktiske, det er de ikke. Man kan ikke lige fiske nøgler op af en taske, låse en bildør op eller finde den lakrids, som gemmer sig på bunden af tasken. Jeg elsker dem nu alligevel. Jeg synes ofte, at de er varmere, end et par handsker er.

På garnudsalg fik jeg købt noget meget tykt, lyst uldgarn. Det er så tykt, at det omtrent er umuligt at strikke med og at bære det i større stykker tekstiler vil formentlig sende de fleste i knæ, så det skal anvendes til mindre ting, som så til gengæld bliver rigtigt rustikke, som jeg godt kan lide det.

Noget af garnet er forvandlet til en poncho til mig selv. Lidt mere er forvandlet til en poncho til en god kollega. De er begge blevet rigtigt lækre, fordi de netop er så grove og rustikke.

Nu er endnu en smule forvandlet til noget, som mest af alt minder om en brynje til hænderne. Vikingevanter kunne man vel næsten kalde dem. De er enormt tykke, langskaftede og opfundet efterhånden, som jeg nåede længere og længere ned ad skaftet.

Vanterne er varme, sjove og jeg elsker dem. De tog kun et øjeblik at hækle og de er allerede godt og vel slidte, for det skulle hurtigt vise sig, at de blev yndlingene, når jeg skulle ud i mørke og kolde december.

Egentlig var en idé om et broderi på håndryggen forbi, men jeg kan lide, at de er helt enkle uden nogen former for dikkedarer. Nu tænker jeg, at de måske snart kan få en følgesvend i form af en varm hue af en slags. Vesterhavet ved juletid er en kold fornøjelse, men jeg tænker allerede, at jeg ville elske en travetur deroppe i juledagene. En varm hue ville være velkommen, men jeg passer fortsat på bevægeapparatet og jeg tror ikke, at det er kompatibelt med garn af denne kaliber.

Nej, den hue får vente, men traveturen kan nu sagtens komme på tale alligevel. En anden dag. Så abolut en anden dag, for jeg er en kylling.

Du vil sikkert også kunne lide