17

Klassikere til Mormor-Kassen

Veste til Mormor-Kassen

Fordi ingen baby nogensinde er blevet født indenfor min nærhed uden at modtage en lille, hjemmestrikket vest, skal Mormor-kassen* naturligvis også indeholde et par stykker, så de gammelkendte og gennem-testede klassikere har fået endnu en omgang i baby-ringen.

Vestene vejer omkring 18 gram hver og er strikket i Blackhill Højlandsuld, så det er små reste-projekter, som kan strikkes af noget, der ligner ingenting. Begge modeller er gode til babyen, men jeg har selv været mest glad for modellen fra Askeladen (den gule). Modellen er så gammel, at den er strikket til Alexander første gang, da jeg ventede ham for 25 år siden. Den blå er Else Schellerups Baby i rib og også den er skøn og utrolig hyggelig at strikke, selvom rib ikke er min yndlingsbeskæftigelse. Jeg finder det meget hurtigt mere end almindelig kedeligt, men her er det i en størrelsesorden, jeg kan holde ud.

*Vestene er en del af projekt “Mormor-kassen”, som er kick-startet på dette års sommerferie med Anne og døtre og indledt ved, at alle vores fælles og dejlige piger valgte et stykke strik hver, de gerne ville have, når de engang blev mødre.

Du vil sikkert også kunne lide