13

Sådan kan man også køre… eller…

På vej til Frederikshavn denne morgen havde jeg en temmelig besynderlig oplevelse. Omkring Sæby passerede jeg en gammel, nedslidt Peugeot, som i ualmindelig adstadigt tempo var på vej nordpå. Jeg nåede at tænke, at den måtte være temmelig omsorgs- og hensynskrævende med den sneglefart, men det var inden jeg kom op på siden af føreren. Der var nemlig en helt anden forklaring…

Chaufføren var i gang med at læse Se & Hør, for tiden skulle da bruges til noget, nu han alligevel lå der på motorvejen. Bladet lå opslået på rattet og jeg er sikker på, at jeg har lignet en idiot i ansigtet, da jeg passerede, for jeg gloede vantro på scenariet, inden jeg trak ind foran den sladderhungrende ungersvend.

Først kunne jeg slet ikke tro mine egne øjne. Så enedes jeg med mig selv om, at jeg sikkert havde set forkert, men det var kun indtil jeg blev overhalet af en mand, som pegede skiftevis bagud og op mod højre tinding idet han passerede. Han havde tydeligvis set det samme.

Inden jeg nåede at reagere, så jeg en patruljevogn bagude. Måske de lige ville forklare den unge mand lidt om det uhensigtsmæssige i at læse blade og føre motorkøretøj på én og samme tid. Jeg kan i så fald kun være enig.

Du vil sikkert også kunne lide