28

Ellas hemmelighedsfulde Anemone

I dag har jeg sovet længe. Jeg trængte, så sådan blev det. Ella var på visit i går, så det blev lidt sent, inden jeg fandt sengen. Når det sker, er det skønt at være herre over egen tid om onsdagen. Jeg kan være langsom. Det nyder jeg.

Med Ella kom også den blå Anemone. Min absolutte yndling…

Ellas Anemone

Ella forærede mig den smukkeste buket, fordi hun ved, at jeg elsker den Anemone.

Med jævne mellemrum forsøger vi os med at løsne nogle fra Ellas have, for at flytte dem til min, men de er ikke specielt villige til at slipper deres grosted, så det er ikke lykkedes os endnu, men vi opgiver ikke så let.

Ella mente, at det var en Balkan Anemone, men jeg kan konstatere, at det ikke er korrekt. Balkan Anemonen ser anderledes ud, så sikke et held, at de ikke havde den hjemme på planteskolen sidst jeg spurgte. Jeg var blevet lidt overrasket ved synet af denne her…

Balkan Anemone

Billede af Balkan Anemone lånt her.

Ikke fordi den ikke er smuk, men fordi den slet ikke ligner min yndling. Den har mange flere kronblade, men velkommen i haven skulle den nu være alligevel :-)

Ellas Anemone ligner mere en variant af den hvide Anemone,  Anemone nemorosa ‘Robinsoniana’, som netop har et lilla skær og store blomster, som den på mit bord også må siges at have.

Hvid Anemone med blåt skær

Billede af Anemone nemorosa ‘Robinsoniana’ lånt her.

Jagten er gået ind, for det er præcis Ellas Anemone, jeg er så frygteligt forelsket i. Den har store, smukke blomster og langstilket er den også, så den kan stå i smukke vaser og pynte, som den buket jeg passerer oppe i køkkenet, men som sagt er den svært uvillig til at slippe Ellas jord, så et supplement fra en planteskole ville gøre underværker.

Du vil sikkert også kunne lide