14

Søndagsudflugt

Det lykkedes sørme til sidst at få lokket Oline ud i det vejr, som ikke kunne bestemme sig. Da hun hørte, at faderens penge sad løst, var hun ikke specielt svær at lokke med en tur ud i det blå. Den endte, hvor den ofte ender en søndag, hvor vi trænger til at lave ingenting og bare slentre, snakke og hygge, nemlig Løkken.

Løkken Badehotel & Torvet

Jeg bliver aldrig nogensinde træt af Løkken. Jeg elsker den by uforbeholdent. Det kan ikke forklares med andet, end den har dannet ramme om nogle af min barndoms og ungdoms sommerferier, som jeg husker tilbage på med stor glæde, for der er nok at udsætte på Løkken, hvis man gider. Jeg gør ikke. Jeg gider elske.

Charmen

Hvis man vil, er det ikke svært at få øje på charmen ved den lille badeby. Jeg elsker at komme deroppe både sommer og vinter. Lige nu er de ved at gøre klar til det store ferie-rykind, så gamle forretninger lukker, nye åbner og borde og stole sættes ud på hvert eneste ledige hjørne.

Det ser jeg og i dag kunne jeg endda lugte en af de nye butikker på lang afstand. Nej, det var ikke en café eller restaurant, men en skobutik, som solgte kinesisk producerede plastiksko, som lugtede så syntetisk, at jeg var ved at dåne…

Skobutikken

Jeg er ikke sikker på, at jeg ville byde mine fødder de produkter, men sådan er jeg så sart ind imellem.

Oline fik gjort lidt indkøb

Oline gjorde det godt. Hun fik slæbt nogle poser til huse. Hun er svært tilfreds med dagens udflugt og kan næsten ikke få hænderne ned igen. Faderen måtte op med muldvarpeskindet mere end én gang.

Vi kom også ned forbi mit yndlingskig i byen, udsyn til Metodistkirken.

Metodistkirken

Lige præcis det kig minder mig om, at dette her er et tidligere fiskerleje, som levede af sine fiskerbåde og overlevede på sin tro. Jeg kan lide, at byen har bevaret stemningen af fiskerleje og ikke er blevet frygteligt oversvømmet med nybyggeri og moderne arkitektur. Det, der er, ligger udenfor byen.

Løkkens himmel

Vi sluttede af på en bænk overfor Peter Bådsmand, hvor vi slugte lidt til maven, inden vi vendte snuderne hjemad. Det endte som den skønneste søndag med mildt vejr og en omfavnelse af det helt specielle lys, jeg elsker ved Løkken. Jeg må snart derop igen. Lige om lidt…

Du vil sikkert også kunne lide