5

Syrenrov og ukrudt

Oskar og jeg gik ud på syrenrov. Det er ikke svært at finde syrener, så det var ingen kunst at hente en buket indenfor. Vi valgte de lyslilla, som dufter dejligt og springer helt ud om et øjeblik.

Syrenrov

Jeg tog ikke mange, men tilstrækkeligt til, at der nu er et par fyldte vaser.

Der var også tid til at nærstudere kastanjens lys. Det er den underligste blomst, der kommer på det træ. Tæt på bliver den helt uhyggelig, men på afstand findes der ikke noget festligere, end en “tændt” kastanje.

Kastanjelys

I samklang med syrenen bliver lysene kun endnu smukkere. Begge dele er allevegne nederst i haven, så der er nok at beundre.

Syrener og lys

Der er en god blanding af det vilde og det blide og tæmmede nede i bunden af haven. Jeg er langt fra fanatisk, så der hersker en frodig blanding af ukrudt og kulturplanter og gerne i en skønsom blanding.

I skovbunden hersker skvalderkålen. Når tiden kommer for dens blomstring, lyser hele skovbunden op med hvide, brusende skærme, som jeg elsker at hente indenfor sammen med nogle af de stauder, som gider, men lige nu giver den fint dække for småkravl og Oskar, som elsker at forvinde ind i det frodige, grønne område med snuden mod jorden. Han opdager nyt hele tiden.

Det vilde og det blide

Begge dele er smukt, så der er plads til det meste i haven, som forøvrigt var ingenting og en græplæne, da vi flyttede ind. Nu er den endelig ved at ligne det, jeg synes, den skal ligne. En gammel landbohave med syrener i massevis, lidt stauder og så ellers frugttræer og buske for resten. Og ukrudt. Heldigvis :-)

Jeg mangler kun fuglehuse og redekasser for at fuldende mission have, så der er ikke lang vej igen, før der er plads til nye projekter og måske endda en start på det væksthus, jeg stadig drømmer om. Dag og nat. Næsten.

Du vil sikkert også kunne lide