3

Kenneths drøm

Efter nogle år med grå hår over den have, vi havde overtaget, begyndte vi fra en ende af med at beslutte, hvad vi gerne ville have adgang til her på matriklen. En af de ting Kenneth drømte om, var egne hasselnødder. Vi har altid selv plukket. Vi har været på voldene omkring København i sæsonen og har hamstret alt, hvad vi kunne finde.

Kenneth elsker nødder, så det var nærliggende at ønske hassel. Selvfølgelig skulle han have hassel og egne nødder. Vi købte en lille, forkølet busk, som lignede noget, der aldrig nogensinde ville ende med at opfylde Kenneths nøddedrøm, men venter man længe nok, ender ting ofte med at gå i opfyldelse og sådan er det også gået for ham.

Kenneths hassel

Oskar står lige til venstre for den hassel, som siden er vokset sig stor og stærk. I dag er den vel omkring 4 meter høj og de år, hvor den er gavmild, er der nødder til både os selv og resten af familien. Kenneths drøm er gået i opfyldelse og i grunden er det lidt underligt at tænke på, at der efter os kommer en anden familie, som kan synes, at den hassel er både grim og i vejen og derfor fælder den, uden at kende historien bag.

Her var ingen havehistorier at fortælle, for her var stort set ingenting ud over en kæmpemæssig græsplæne, men mine andre haver er blevet overleveret med historierne om langt de fleste træer, buske og planter og når man kender dem, bliver tingene personlige og pludselig er det ikke så tillokkende at begynde at fælde alting fra en ende af.

Jeg kan lide at lytte til historier.

Du vil sikkert også kunne lide