12

Kursus i sigte

I uge 26 skal jeg på kursus i København. To dages horisontudvidelse indenfor genren retstolkning, som er en udvidelsespakke til tegnsprogstolkeuddannelsen og som fordres, når vi skal betjene det danske retsvæsen. Juridiske termer, etik og gode kolleger fra hele landet er ingredienserne, når jeg skal af sted. Jeg glæder mig og har gjort det længe. Jeg elsker at blive fagligt stimuleret og udfordret og så er jeg naturligvis meget spændt på, hvad de kan byde ind med af nyt indenfor den niche.

Vi er tre kolleger på Aalborgkontoret, som er uddannet retstolke. Det er mange, når vi sammeligner med landets andre kontorer, men det er altså ikke fordi, der forekommer mere kriminelt i Nordjylland, end der gør i resten af landet. Det handler vist mere om, at vi var været heldige, at være blandt dem, som er kommet med på de sjældne uddannelsesforløb, for det er bestemt ikke hvert eller hverandet år, der uddannes retstolke. Jeg føler mig meget priviligeret og jeg stortrives med de specialopgaver, som falder indenfor det specielle område, så selvfølgelig glæder jeg mig også frygteligt til at få nyt at gøre godt med.

En af mine kolleger skal også med på kursus. I dag fik vi aftalt, at vi følges. Vi snupper turen til Staden i min bil. Jeg glæder mig sådan. Vi er så gode til at hygge os sammen, så alene turen derover er nok til, at jeg slet ikke kan vente på uge 26. Jeg er en heldig kartoffel :-)

Du vil sikkert også kunne lide