23

Globryllup

Globryllup

Jeg har været til globryllup for første gang i mit liv. Det føles sådan lidt forbudt, når man sidder dernede bagerst i kirken, uden at være inviteret. Til gengæld har jeg fået de mest vidunderlige billeder af bruden, lige idet hun kommer ind i kirken, så jeg håber på tilgivelse senere, når brudeparret ser dem. Hold op så yndig… og sikke en dejligt uhøjtidelig højtidelighed, de unge mennesker havde skruet sammen.

Der kommer ingen billeder af brudeparret eller deres gæster. Det er ikke mig, som har retten til at dele dem med jer, men jeg kan godt røbe, at det var et meget smukt bryllup og et endnu smukkere brudepar.

Hvem mon pudser...

Mens jeg sad der, bagerste række til højre, og sang med af karsken bælg, fordi jeg fornemmede, at kirketjeneren og jeg rent faktisk var de eneste, der turde lade stemmerne høre, kom jeg til at kigge op i loftet.

Skibet, som hænger midt i kirken, gav anledning til megen moro, dengang Annemette blev døbt. Jeg fik tilsyneladende øje på det og var ikke sådan at distrahere efterfølgende, så jeg kommenterede skibet højlydt, gennemtrængende og sikkert også pinligt insisterende gennem hele seancen. Jeg var to år gammel og i dag var der en lille dreng, måske et års tid ældre, som på samme måde fik øje på skibet. Han var noget mere behersket i sin begejstring, men sådan er vi vel så forskellige.

Et skib i en kirke, som ikke umiddelbart har tilknytning til havet, det er da en underlig skik, men jeg fandt en forklaring lige her. Skibene stammer formentlig fra taknemmelige sømænd og messinglysekronerne fra rige købmænd, men hvem pudser dem? Det nåede jeg også at tænke, mens jeg sad der på bagerste række og ønskede brudeparret tilstrækkelig med held og lykke til at vare resten af livet. Jeg håber, at jeg lykkedes med det.

Du vil sikkert også kunne lide