20

En sur gammel skrubbe

At vente...

I går var jeg med bussen ind til centrum. Det er sket to gange i de femten år, jeg har boet i Aalborg i denne omgang. Èn gang hjem fra centrum og det er kun et halvt år siden og så i går, hvor jeg ville lade resten af familien mærke, at de har ferie og derfor lod dem sove længe. Jeg er ingen erfaren NT-bruger, så jeg skal nok undlade at gøre mig klog på noget som helst i det regi, men jeg vil altså have lov til at bemærke, at jeg synes, at sæderne er skrumpet siden sidst – og det hænger naturligvis ikke sammen med nogle ekstra kilo på bagen. Naturligvis ikke! Og så taler vi ikke mere om det.

Turen ind til Aalborg kan jeg lide. Jeg nyder, at jeg bare kan læne mig tilbage og iagttage og sådan gik turen også i går, men tænk engang, jeg havde placeret mig omtrent bagest i bussen, hvor jeg nød udsigten til både by og mennesker og mens vi trillede gennem byen, kunne jeg konstatere, at der var én bagved mig, som lugtede noget så nederdrægtigt grimt af gammel røg og askebæger. Jo!

Liselotte, rygeren, som elsker at ryge og aldrig nogensinde var stoppet, hvis det ikke var fordi, jeg vil det bedste for mig selv, syntes lige pludselig at kvalmen sneg sig ind på mig ved lugten af sur, gammel røg, som formentlig havde siddet i ejermandens tøj i mere end én dag. Til sidst var det så slemt, at – hold fast i sengehesten – jeg måtte tage mit gode tøj og flytte længere frem i bussen. A’ hva’? Har jeg nu udviklet mig til en oversensitiv, sart plante, som ikke tåler noget som helst længere?

Jeg ved det ikke, men jeg kan konstatere, at lugten gav mig kvalme. Jeg tror det nu heller ikke, for jeg synes stadig, at en cigaret dufter dejligt. Jeg har altid haft det sådan med den der gamle, sure værtshuslugt af røg. Det er ikke nyt, men nyt er, at jeg tilsyneladende er begyndt at lugte så meget bedre, at de lugte, som tidligere ikke var særligt tydelige, nu forekommer mig at overdøve alt andet.

Hvis jeg nogensinde har lugtet bare tilnærmelsesvis sådan, så er jeg et meget, meget heldigt menneske sådan at have en mand, som til stadighed har gidet kysse. For pokker som det lugtede grimt, men sig det ikke til nogen, for jeg GIDER IKKE blive sådan en sur skrubbe, som klager over, at der lugter af røg allevegne.

Scyyhhhhh….

Du vil sikkert også kunne lide