13

En lang dag

Jeg vågnede klokken 2.17. Siden sov jeg kun i små, korte intervaller.

Klokken 5.42 stod jeg op.

Klokken 7.02 checkede jeg ind.

Da urskiven rundede 8.30, var vi forlængst landet og i gang med en travetur på noget, der føltes som flere kilometer.

Siden tog vi turen med metroen og bussen mod Hellerup. Vi passerede Trianglen og Park, Sankt Jacobs Kirke, som er ny og fin efter en intensiv renovering og stod af, da vi ramte Jagtvej. Vi var fremme.

Dagen passerede med sol og lys og klokken femten strøg vi ned af trapperne og direkte ind i en bus. Kongens Nytorv var destinationen. Eller pejlepunktet for helt andre eventyr af den korte og intense slags. Femogtredive minutter kan strækkes gevaldigt, når man vil…

Hep! To fyldte plastikposer senere strøg vi ned langs Nikolaj Plads og tog de sidste meter ad Strøget…

Jeg skulle lige ned og have et kig ned ad Ny Østergade og trykke næsen flad henne ved Mulberry. Bagefter var det ingen svinkeærinder, men en målrettet indsats, som bragte os direkte i armene på en hurtig cola, et par rullende fortorv og til sidst et par sæder med udsigt til en rødmende aftenhimmel.

Nu er vi igen landet.

Underligt, men da jeg landede i København, var det at komme hjem. Da jeg senere landede i Aalborg, var det også at komme hjem. Mit hjerte tåler dårligt disse ture. Jeg bliver nærmest revet i to, men om et øjeblik er jeg hel igen. Jeg sætter mig bare lige og venter.

Du vil sikkert også kunne lide