39

Hjemmelavet humus forude

Vi er vilde med kikærter, hvidløg og smagen af spidskommen… eller med andre ord; hjemmerørt humus.

Vi kan varmt anbefale dig, at prøve en hjemmelavet humus. Den smager, som du kan lide den. Med garanti, for du bestemmer. Hvem kan ikke lide at gøre det?

Vi har sat 250 gram kikærter i blød i køleskabet. De skal stå, til vi er klar. I morgen er vi klar til en ordentlig og fornuftig omgang humus. Frisklavet og god at gemme, hvis vi da ikke kommer til at fortære det hele. Uhm…

Kikærterne sættes i blød i rigelig vand natten over og i køleskabet. Natten over er sådan lidt la-la-la, men de skal altså helst stå mindst 12 timer, inden du giver dem frisk vand og en times tid i kog på dit yndlingsildsted. Køl dem herefter ned. Vi plejer at skylle dem i koldt vand, for ellers tager det jo E V I G H E D E R og det har vi simpelthen ikke, når vi ved, at den friske humus venter lige om hjørnet.

Når de er kolde (lunkne er okay) skal de blendes med alt det gode, som inkluderer mindst tre   S T O R E fed hvidløg, godt med spidskommen, citronsaft (vel noget der ligner et par spiseskefulde), salt og peber og gerne, hvis man gider, ristede sesamfrø – altsammen blendes til lind grød sammen med den gode olivenolie. Den har jeg ikke mål på, men tvinger du mig, kan jeg lokkes til at sige noget, der ligner en halv deciliters penge. Mon ikke? Det kommer sig ikke så nøje, for det vigtigste er, at konsistensen er helt rigtig… for dig altså.

Åh, som jeg glæder mig.

Du vil sikkert også kunne lide