32

Søndag med sukker på

Søndag er grå og blæsende og om lidt sikkert også våd, men søndag er også indendørs hygge med stearinlys, strik og søde Oline, som insisterer på lakridste og bagerkage, film og sofa. Jeg trækker vaskemaskinen i ørerne og lader den arbejde helt urimeligt konstant, men der er ting, jeg hellere vil, så lad os for pokker blive færdige i en fart. Strygetøjet får lov til at vente. Der må være grænser for praktikken på en søndag som denne.

Jeg er helt med på idéen om Olines kage og film og hun har lige lokket faderen med ud i byen for at finde den kage, hun ønsker sig. Hun kan lokke ham til det meste. Nu kører de sikkert byen rundt og besøger bagere, indtil de finder præcis den kage, Oline husker fra en søndag for år tilbage og som ingen af os andre husker. Lidt detektiv er man vel altid.

Kenneth arbejder på at få gjort sin nye butik klar. Han vil så frygteligt gerne åbne indenfor de næste timer. Jeg tror, at han når det. Han er flittig og målrettet. Hvis han gør, skal du være den første til at høre det. Jeg har lovet at skrive herude, når han står klar bag disken.

Han har hjemtaget den fineste, økologisk uld. Jeg fik lov til at snuppe en cone, for jeg er frygtelig forelsket. Det er meget, meget svært ikke at begejstres helt vildt, når hjemmet er tæt pakket med smukke og lækre fibre. Jeg er i gang både her og der, men albuer og skuldre har det bedst med at skifte mellem mere end en opgave, så jeg må gerne sprede glæden. Heldigvis.

Nu strikker jeg i den lyse, økologiske uld og suk, hvor det bliver smukt. Det kan fint agere søndagsfilmstrik. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide