25

En restelørdag

Ingen vilde indkøb. Masser af mennesker. Ingen hysteriske anfald. Ikke alvorlige i hvert fald. Mange hyldemeter rigere og så med en serviet og mine yndlingsbloklys på nakken, kom vi ud fra Ikea i god ro og orden. Man kan godt se, at der er lønningsdag, men vi sneg os uden om det værste og så gik det ellers hjemad med raske fjed.

Her havde Oline fået øjne. Hun stod på hovedet i køleskabet. Det fik hun lov til, mens jeg endnu en gang tog en tørn med butikkerne i nærområdet.

Nu er der forlængst fyldt op på alle hylder og aftensmaden er i sin vorden. Lynstegte grøntsager med lidt nudler og kylling kan det blive til, for jeg er hende den skrappe og insisterer på at være det gode eksempel, når jeg prædiker, at vi smider alt for meget mad ud og derfor skal huske at bruge alle rester. Det meste kan forvandles positivt og lækkert, så i dag står den altså på restekylling i ny og velsmagende forklædning.

Fik jeg sagt, at det er nem mad? Det er restemad jo i virkeligheden. Nye og anderledes boller på suppen. Ikke fordi vi skal spare, men fordi vi ikke skal grise med mad. Basta!

I morgen venter rengøring og vasketøj, men i aften skal vi bare hygge. Oline spiller Wii og vil gerne, at jeg deltager. Kan jeg lide at spille? Ja, det tror jeg nok, at jeg kan! Jeg kommer nu!

God lørdag aften til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide