12

Hjertelig velkommen december

Det er jul om et øjeblik. Det er første december. Det er lige nu vi skal planlægge og gøre klar med alverdens lækkerier, pynterier og lyskæder.

Det er også nu, at morgener er mørke og kolde.Vi tænder stearinlys og hygger indenfor. Vi finder vanter og huer fra gemmerne.

Det er nu, vi skriver huskelister. Altså de af os, der har brug for at skabe overblik ad den vej. Det er blandt andet noget, jeg bruger. Jeg kan simpelthen ikke huske det hele og hjernen er tæt på at brænde sammen, når jeg prøver. I stedet for tyer jeg til lange lister med alle de ting, jeg gerne vil eller nødvendigvis må nå undervejs mod den 24. december.

I år bliver listerne beskedne. Vi skal kun være fire juleaften, så der skal kun laves ganske begrænsede mængder af de kulinariske udskejelser. Ingen Store Bagedag med voldsomt mange kager. Ingen fryser fyldt til randen med proteiner. Ingen hylder fyldt med alverdens henkogt godhed. Bare tilpas af det hele og det burde nok være til at nå uden stress. Jeg er total jule-cool, kan jeg mærke.

Jeg vil mene, at julekasserne snart må frem. En lyskæde kan man vel altid montere. Eller mange…

Du vil sikkert også kunne lide