21

Lilla mandag

Alle mine smukke Georginer er døde. Hvis ikke vinteren tog livet af dem, skal mosegrisene nok have gjort det. Jeg må på jagt efter nye af slagsen. De skal i jorden nu. Til gengæld har mosegrisene overset en pæon. For første gang i femten år, har jeg snart en blomstrende pæon i haven. Naturligvis ikke den svagt koralfarvede, jeg elsker, men en rød. Tag den, Liselotte!

Når det er sagt, så har jeg også Allium og de holder ikke længe, men de er fantastiske. Nogle af mine yndlinge, tror jeg.

Jeg er ikke alene om at synes om dem, for det er kun cirka hver tredje, der nogensinde bliver til noget. Jeg må lære at overgøre nede i bedet, så det ender passende.

Allium svajer som store hoveder på alt for tynde halse, men de er yndefulde og alligevel så stærke, når vinden puster. De kan opnå imponerende størrelser og jeg har én enkelt gang haft en af de kæmpestore Allium til pynt og glæde nede i bedet. Året efter havde endnu en mosegris sikkert mæsket sig tilfreds, mæt og glad og jeg var uden.

Morgenvandring i haven giver en skøn start på en mandag, som helt sikkert bliver skøn. En god, lille én til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide