23

Voldsomme tordenceller

Foto: Lånt på nettet, hvor det ligger til fri afbenyttelse.

Ja, det skal jeg da lige love for, at der har været forbi her, hvor jeg sidder. Klokken før seks vågnede jeg med en forudanelse og der gik ikke mange minutter, før det hele brød løs og himmel og jord stod i ét.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men jeg er jo også bosiddende i Nordjylland, hvor vi tilsyneladende er blevet forskånet for en del på den våde front. I morges vågnede jeg i Valby, hvor heftige vindstød, slagregn og en imponerende samling lyn og tordenskrald havde lagt vejen forbi, for at underholde. Jeg tør næsten ikke sige det, fordi jeg ved, at de her intense regnvejr har kostet så mange mennesker så meget, men jeg holder af at mærke, at jeg ikke er meget andet end et ligegyldigt komma i en meget gammel fortælling af episke dimensioner. Jeg er ligegyldig. Mindre end et komma. Jeg er knapt og det mærker man, når man underlægges naturens rasen.

Når det er sagt, så har jeg allerede sms’et til dem derhjemme, om de er okay efter nattens uvejr. Det er de, så nu drikker jeg min kaffe i adstadigt tempo og med nydelse, mens jeg overvejer, om jeg overhovedet orker strøgtur, når udsigten er regn og jeg har glemt min jakke.

Hvem sagde fjols?

Du vil sikkert også kunne lide