34

Novemberblues

Jeg var lige ude at lufte mig i dag. Kort, men spændstig og frisk var turen gennem den knapt vågne by. Jeg elsker, når jeg skal bevæge mig gennem bykernen, inden alting vågner. Lige der, hvor vi stadig er i tidslommen inden alting går af lave. Der, hvor kun gadefejerne og jeg er.

Juleforberedelserne er i gang allevegne. Over Boulevarden hænger allerede granguirlander med lys og stjerner. I vinduerne på butikkerne i handelsgaderne sniger sig en umiskendelig snert af jul indenfor. I går overhørte jeg en ekspedient spørge kunden, om det var en julegave, der skulle byttemærke på og jeg er slet ikke klar. Slet ikke. Faktisk har jeg kun nødtvungent sluppet det sidste håb om Indian Summer og jeg ved jo godt, at det er utopi, men derfra og til at skulle omfavne julen er der simpelthen for langt. Mine indre parader er oppe. Jeg NÆGTER. Om lidt slipper jeg ikke, men som sædvanlig handler det om, at det er november. Jeg glemmer det bare. Heldigvis…

Engang holdt jeg meget af november. Jeg holdt af at iagttage efterårets farvemættede indtog. Jeg holdt af, at min fødselsdag ventede, når vi var halvgående. Jeg elsker nemlig gaver. Jeg kunne lide regn og rusk. Jeg er god til at hygge inden døre. Jeg glædede mig til december.

Så kom min fødselsdag for fem år siden og den selvsamme nat blev Alexander indlagt på sygehuset. På min fødselsdag. I løbet af ganske få dage, blev han overflyttet til intensiv. Han blev lagt i respirator, mens ingen forstod eller kunne forklare noget som helst.

Alexander kom aldrig med hjem igen. Aldrig nogensinde. Vi mistede ham ti dage senere.

Jeg hader november. November gør mig tung udenpå og indeni. Jeg glemmer heldigvis altid hvorfor, men kun indtil jeg husker. Hver en celle i min krop ved ganske udmærket hvorfor og de skriger og gør ondt. De lader mig ikke slippe og i sidste ende lader de mig heller ikke glemme.

November. Jeg skal ikke glemme, men jeg vil gerne slippe. Bare lidt nemmere. Tak.

PS – nej, jeg er ikke ked hele tiden, men tungsindig og eftertænksom. Det er vel i grunden udmærket at være det.

Du vil sikkert også kunne lide