21

Lidt strik er det da blevet til

Lørdag morgen er at vågne op til timer uden aftaler. Dage uden pligter. Weekend. Tid til varm kaffe og strikketøj ved langbordet. Jeg strikker Clover. Nummer to. I træk.

Måske det er en fejl, men søskende kan udvikle millimeterdemokrati og en retfærdighedssans, som slår alt andet af pinde, så jeg skal ikke nyde noget og strikker en til hver. Den første er forlængst færdig. Nummer to mangler snart kun det sidste ærme og den halskant, som er så sjov at strikke. Det er da til at overkomme, tænker jeg, når jeg skal overtale mig selv til at gøre færdig.

Den lille Nova er blevet færdig. Forlængst. Den er strikket på landevejene i Sverige. Til og fra. Et hyggeligt projekt.

Jeg ville gerne strikke noget, som ikke optog for meget plads. Vi havde begrænset af slagsen, så det skulle ikke være noget, som krævede meget garn, store armbevægelser eller intens tankvirksomhed. Nova passede perfekt ind i de rammer. Den er hyggelig og lige ud ad landevejen akkurat, som vi var på vej til og fra Strängnäs.

Nova er strikket på i Blackhill Højlandsuld strikket med én enkelt følgetråd af lammeuld/cashmere for variationens skyld og fordi jeg synes, at kjolen kunne tåle lidt ekstra pondus uden at blive alt for kraftig eller varm. Den er blevet akurat, som jeg havde håbet.

Fakta:

Design: Nova designet af Signe S. Simonsen. Strikket i størrelse 2 år.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsgarn i henholdsvis farven Lavendel og farven Lys Syren fra Garnudsalg.dk samt en tråd lammeuld/cashmere i farven Lys Granit fra samme sted. Der er desuden brugt en rest syregrøn alpaka af ukendt oprindelse.

Pind:  3 og 3½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 140 gram (mindre end ét nøgler af hver kvalitet)

Ny teknik: Ingen.

Nu mangler jeg bare lige at finde arvtageren…

 

Wikipedia: A nova is a cataclysmic nuclear explosion in a star caused by the accretion of hydrogen on to the surface of a white dwarf star, which ignites and starts nuclear fusion in a runaway manner.

Du vil sikkert også kunne lide