28

En kaffe, en strik og en stak minder

Jeg har lovet mig selv ud som chauffør om lidt. Tidspunktet er sådan lidt elastisk, for det er unge mennesker, jeg skal køre. De skal jo sove. Længe. Og så kommer de tumlende op og har travlt.

Så er jeg klar, for jeg var tidligt oppe, som jeg plejer. Jeg øver fortsat i ikke at stå op alt for tidligt, men jeg er vågen og nyder så i stedet, at jeg kan ligge og læse under dynen, inden jeg brygger morgenkaffen. Sammen med den fandt jeg lidt garn og satte mig med radioen tændt. Her sidder jeg så endnu…

Kenneth er endelig oppe. De unge mennesker rumsterer oppe i den anden ende af huset. Der er liv allevegne. Jeg sidder midt i og nyder det.

Jeg har fundet guldet mor forærede mig for en tid siden. En stak gamle opskrifter, nogle aldrende Alt om Håndarbejde og broderier i massevis. Skønne ting, som jeg sætter virkelig stor pris på.

Jeg var seks, da mor købte denne kalender og gik i gang med at brodere. Er den ikke skøn?

Flittig har hun altid været. Jeg husker hende altid i gang med at sy, strikke eller hækle og alt vores tøj var frembragt af mor, som også syede de mest fantastiske kjoler til vores afdansningsbal. Der var skørter med godt med tyl, strut og krads. Der var sløjfer og kunstfærdigt arrangeret hår, for frisøruddannet var hun jo, men det var nu mest hverdagen, der fyldte. Hun syede de fineste ting til os. Hun startede med at strikke og hækle, men sidenhen har vi måske nægtet og hun har fundet symaskinen frem, for jeg husker egentlig kun hjemmestrik og -hækling fra vi var helt små.

Nu spørger du nok, om vi havde sådan et udstyr og ja da! Jeg har endda fotos af os et eller andet sted. Kjolerne husker jeg fint. Mor havde valgt blåt i stedet for pink til kontrastkanterne, men ellers var de akkurat som på billedet. Selv skoene havde vi magen til. Og ankelsokker. Og pyntetrusser med blonder på bagdelen. Åh jo…

Og apropos det med at ting går i ring og man på en eller anden måde når skelsår og opdager, at der er ting, man ikke ønsker at gentage, så er her små, fine og hjemmelavede kraver til at forny garderoben med. Jeg har hæklet de kraver, jeg skulle gå med, men jeg har en ide om, at de netop er oppe at vende igen. Jeg har opskriften og endnu en stak blade, jeg slet ikke er nået til at kigge i. Jeg glæder mig. Måske der er tid senere i dag.

Du vil sikkert også kunne lide