15

Duftbombardementet

Vores jasminer blomstrer. Hele nabolaget er indhyllet i duften af jasmin og jeg mindes det år, vi rejste til Kos og havde en stor busk stående lige udenfor lejligheden. Sådan er det hvert år, når jasminen springer. Den får mig til at tænke og mindes. Det år på Kos havde jeg lige fundet ud af, at jeg var gravid med Alexander. Vi var så glade og forventningsfulde. Det var en skøn tid.

Jeg elsker duften. Den gør mig glad og kun glad. Jeg forbinder den med alt det gode og dejlige, så jeg nyder at være udenfor i disse dage. Når vejret altså tillader det.

Duftens intensitet fik mig til at huske den første sommer, efter jeg var stoppet med at ryge. Sikke et sansebombardement. Dufte smøg mig om næsen og jeg blev hele tiden overrasket af nye og glemt af slagsen. Min lugtesans havde virkelig været påvirket af rygningen og jeg nød, at jeg igen fik alle dufte med.

Det er 3½ år siden jeg stoppede. Det er det absolut bedste, jeg nogensinde har gjort for mig. Jeg er stadig glad for at være stoppet og min intention om at starte med at ryge igen, når jeg blev seksoghalvfjerds er skrottet. Jeg er ved at kaste op, når jeg lugter den fæle version af røg og rygere, så der bliver ikke nogen cerutter til mig. Jeg takker nej, men portvinen tror jeg nu gerne, at jeg vil smage.

Må din dag blive fuld af overraskende, dejlige dufte og lige akkurat så mange cigaretter, som passer til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide