19

Nye tider

Oline er lige gået ud af døren. Hun skulle til sin sidste eksamen i dag. En af dem, som tæller for alvor. Bagefter starter hendes sommerferie.

Hendes kæreste snuppede den ene af vores biler og kørte hende til skole. Da de stod ude i morgenlyset i gangen med hinanden i hånden og på vej ud i verden kunne jeg mærke, at jeg får tildelt ny plads i hendes liv. Jeg er stadig mor, men jeg er ikke nødvendig på samme måde, som jeg var tidligere. Jeg er stadig hende, som er tæt på og med, men der er kommet en anden til, som kan give støtte og kærlighed. En mere at lade sig favne af. Det er dejligt at se, at det er sådan.

Kenneth plejer at køre. Vi plejer at være dem, der skal berolige og kramme. Vi er dem, som plejer at sørge for forplejning, selvtillidsboost og en sidste kæk bemærkning, inden hun stiger ud af bilen og sætter kurs mod skolen. Det er os, som plejer at få det lille stik i hjertet, inden vi sender hende ud i verden med håb om, at det må gå hende godt, mens vi ser hende forsvinde i horisonten. Sådan er det bare ikke mere. Nu ser en anden det, vi plejer at se. Det er godt og jeg har jo altid kruset…

Du vil sikkert også kunne lide