8

Dufteksplosioner

Her dufter af eventyr og 1001 nat. Her dufter af Persien, musk og mystik. Her dufter af hemmeligheder og Nørrebro. Fra østen er kommet en sending duft i form af olier med eksotiske ingredienser.

Her er sandeltræ, musk og oudh. Her er fremmedartede duftindtryk og genkendelige imellem. Jeg tænker på Provence, når jeg dufter sandeltræ. Musk er for altid forbundet med min tidligste teenageår, men det er en duft, jeg aldrig bliver træt af. Nogle hader den. Jeg elsker den. Oudh er helt speciel. Den minder mig om Nørrebro og mine søde, pakistanske naboer. Min næse oplever.

Duftene sender mig tilbage til min barndom. I baggården i Helgolandsgade delte en flok unge studerende stuelejligheden. Vi børn havde frit lejde. Vi kunne komme og gå, som vi ville. Vi kunne gøre, som det passede os. Det var i de tidlige halvfjerdsere. Lejligheden duftede af Østens mystik og fjolletobak. Dufte er stærke erindringsbærere. Jeg bliver glad indeni. Det er en god start på en onsdag.

Du vil sikkert også kunne lide