25

Dordogne, vi gider gerne lære dig at kende

Også i går forsvandt mellem fingrene på mig. Praktikaliteter, arbejde og siden mere ferieplanlægning og hygge, så det var nu slet ikke så skidt, at det ikke var godt for en hel masse, men alligevel virkede weekenden akkurat lige så kort, som ugen inden gjorde. Lidt retfærdighed er der da til ;-)

Det ser ud til, at ferien lander et sted i Dordogne. Den del af Frankrig er helt ny for os. Vi kørte igennem landskaberne i 2010 og kunne sagtens se, at denne region fortjente meget mere opmærksomhed, end vi hidtil havde givet den. Nu skal det vist være.

dordogneresi

Dordogne er en region med plads til varierede landskaber, masser af landbrug, store skove, blide, bølgende kornmarker og små, hyggelige byer. Man sammenligner gerne med The Cotswolds eller Toskana, så vi er vel landet et fint sted, tænker jeg.

Her findes et utal af slotte og borge. Her snor Dordogne sig dovent gennem smukke landskaber og indbyder til ture ned af floden i småbåde med ost og vin indenfor rækkevidde. Her ligger de spændende eksempler på Cro Magnons og dermed menneskehedens altid nærværende lyst til historiefortællingen. I Pech Merle kan man få lov til at fordybe sig. Måske vi skal det.

sommeresi

Vi gider altså rigtig gerne og måske vi er så heldige, at vi har fundet stedet, hvor vi skal bo. Det ser ud til det. Vi skal helt ud på landet og med næsen næsten inde i et smukt stykke skov. Det kan vi lide. Ingen naboer og bare os og en stor stak spil og bøger, lidt pjaskevand og en hel bunke sol.

Dordogne, Frankrig

Når vi ikke orker eget selskab mere, vil vi køre til byen og gå på marked. Vi vil sidde på byens torv og nyde en kop koldt eller varmt og vi vil gå i kiosken og købe tyggegummi og sure bolsjer. Så vil vi gå en tur i de smalle gader, grine lidt og så vil vi køre hjem igen, for vi elsker at lave ingenting. Det ser ud til, at det sagtens kan lade sig gøre i Dordogne.

Jeg glæder mig. Jeg glæder mig helt vildt, for jeg elsker, at vi skal noget nyt. Noget andet. Det er godt, synes jeg og så bliver sådan en varslet snestorm på en eller anden måde knap så kedelig.

God mandag til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide