37

Det der med Google Reader, der lukker lige om snart…

– gjorde jo, at panikken bredte sig, men der er altså ingen grund til panik. Der findes masser af fine hjælpere ude i verden, som gør dig i stand til at følge med i opdateringer på dine foretrukne websider. Jeg er ingen ekspert, men jeg vil gerne fortælle dig lidt om mine valg. Måske gider du læse, men hvis ikke du gider, synes jeg, at du skal lave dig en kop varmt og smide fødderne op og nyde søndagen ;-)

Du har sikkert set muligheden for at abonnere på rss-feeds rundt omkring. Den er typisk vist som et lille, orange logo, som ofte er placeret enten i toppen af siden eller i umiddelbar nærhed af det, du læser. Det betyder, at siden tilbyder dig et (eller måske flere) rss-feeds at følge med i.

Det er en rigtig smart måde at holde dig opdateret på. I stedet for at klikke dig ind via bogmærker i foretrukne, kan du vælge en rss-læser, som giver dig en overskrift, et kort uddrag og et link til det sted, du abonnerer på.

Nogle anbefaler Bloglovin‘ som et bud på sådan en tjeneste. Andre kunne måske anbefale Feedly eller FeedReader. Jeg tror sådan set, at de alle er fornuftige bud, men jeg har ikke prøvet FeedReader, så den vil jeg ikke gøre mig klog på.

Lige nu sammenligner jeg Feedly og Bloglovin’. De er begge to en rss-læser og ikke andet.

Jeg er ikke tilfreds med Bloglovin’s opdateringer, som ikke kommer lige så hurtigt/hyppigt (ikke muligt at ændre), som de gør på Feedly. Jeg er hele tiden bagefter på Bloglovin’ og jeg kan slet ikke gennemskue, hvordan jeg skulle kunne ændre/skrue på måden, den opdaterer på, men måske er det bare mig, der er talentløs der. Det kan ikke afvises.

Hvad angår udseende og brugerflade synes jeg også, at Feedly vinder overbevisende. Med både Feedly og Bloglovin’ er der mulighed for at opdele i kategorier. I begge læsere kan jeg importere mine abonnementer fra Google Reader direkte og uden de store problemer. Problemerne kommer først, når jeg skal i gang med at bruge læserne.

I Feedly er alting importeret i den smukke orden, jeg allerede har brugt tid på at skabe i min Google Reader. Alle kategorier bevares og flytter med ind i Feedly. I Bloglovin’ er jeg endt med en stor og uordentlig gryderet uden hverken hoved eller hale. Det kan jeg så efterfølgende bruge et halvt liv på at skabe orden i, hvis jeg gider.

Hvad udseendet angår, hælder jeg klart til Feedly. Jeg er grafiker og jeg tænder på et design, som kan indrettes, så det ligner et lækkert magasin. Jeg bestemmer selv layout og farver. Jeg kan vælge mellem at få vist mine abonnementer i listeform eller som små, smukke øer af lækkerhed. Jeg kan vælge mellem adskillige mulige visninger. Det er jeg vild med.

I Bloglovin’ har jeg én mulighed. Det er ikke mig, der har valgt den.

I Feedly kender jeg alle genvejene. Jeg kan lynhurtigt markere ting som læst med et lille tryk på “X”. Jeg kan med et enkelt klik dele på alle mine sociale medier og jeg kan gemme til senere læsning.

I Bloglovin’ kan jeg “Like” indlæg. Lokalt. Jeg forstår ikke helt funktionen, må jeg indrømme, for jeg deler tilsyneladende ikke dette “Like” med folk udenfor indercirklen Bloglovin’? Ja, jeg forstår ingenting, men jeg savner, at der var mulighed for at dele via de almindeligt kendte sociale medier.

Jeg tester da videre, men jeg er vist forlængst overbevist om, at jeg fortsætter med Feedly, som jeg har gjort det de sidste par år. Der er ikke rigtig noget i Bloglovin, der overbeviser mig om at skulle andet. Endnu da.

Du vil sikkert også kunne lide