12

Morgen er det så mange steder

Amsterdam

Morgen i Amsterdam, Oktober 2013

Morgen er der så mange steder. Min er langsom. Huset er stille. Oline er forlængst ude af døren. Resten af huset sover. Annemette sover og Oskar er hendes yndlingssovedyr, så der er sandelig ikke tid til mig. De ligger i arm. Jeg har set dem. De er søde og jeg forstår ikke, at Annemette gider, men min hund er lykkelig.

Jeg drikker kaffe. Jeg skriver huske-seddel med alle de ting, jeg skal nå i dag. Jeg prøver at huske alt og intet glemme. Jeg nyder solen, som skinner udenfor og sender lys og glæde ind gennem vinduerne. Jeg lader fingrene glide gennem det nye cashmere-garn, der lige er ankommet. Nogen springer i luften af velvære, når de mærker det. Jeg er allerede i gang med at drømme om en cardigan. Jeg tømmer opvaskemaskinen. Jeg sætter en vask over. Jeg har god tid, for gården er befolket af syvsovere.

Jeg kan lide de stille alene-morgener og formiddage. Jeg tror, at jeg tænder et stearinlys og griber strikketøjet. I dag har jeg tid.

Du vil sikkert også kunne lide