10

Stik mig et bjergpas

Udlængsel

Nogen dage er den mere påtrængende end andre. I dag er den insisterende. Jeg har udlængsel. Eventyrlyst driver mig til at kigge på forholdsvis fornuftige alternativer til de bjerg-drømme, der længe har stået og banket på. Endda med ben, der slet ikke lader mig fungere i bjerge, er jeg ikke til at tale til fornuft. Jeg drømmer. Både i vågen og sovende tilstand er Alperne en del af den kulisse, jeg fungerer i.

I nat var Kenneth og jeg stukket af. Turen havde ført os ned gennem Alperne og ind til en lille, smuk bjerg-sø, hvor vi havde installeret os på et fint, gammelt og meget smukt kur-hotel. Her vidste kun vores nærmeste, at vi var.

Vi gik lange ture i og omkring bjergene. Vi læste gode bøger, spiste vidunderlige og rigelige middage. Vi tog en lur, når det var påkrævet. Vi gjorde lige akkurat, hvad vi havde lyst til. Ikke i mange dage. Bare tilpas. Bagefter kørte vi hjem gennem smukke bjergpas, mens vi planlagde næste tur ned gennem Europa.

Min udlængsel er ikke blevet mindre.

Du vil sikkert også kunne lide