11

Julegaverne køber ikke sig selv

Vi har været på handlen i dag. Julegaverne køber ikke sig selv, skal jeg hilse og sige. Vi er færdige på nær én og den kan vi ikke rigtigt købe, men blot forberede. Resten er i hus. Det er dejligt, for det er blevet til gode overraskelser, som vi håber, falder i god jord.

Vi sluttede dagen oppe på Grønlands Torv. Tæt ved bor mor. Nede i et hyggeligt, gammelt boligkvarter med lave lejlighedskomplekser med stentrapper og opgange, der runger og lugter af cerut, bor hun. Jeg elsker det sted. Der er noget trygt og godt ved både stemningen og duftene. Måske minder det mig om min barndom? Jeg er nu mestendels opvokset i hus(e) og har egentlig aldrig boet i lejligheder, der kunne minde om, men jeg kan altså lide det.

I nabolaget

Vi var på torvet, fordi vi skulle ind forbi apoteket og hente medicin og vitamin. På Grønlands Torv ligger meget passende Hans Egedes Kirke. På en del af bygningen – måske kordegnekontoret, men jeg er ikke sikker – lægger de nu kobber. Hele bygningen bliver pakket ind. Det ser imponerende ud, men et billede fik jeg ikke. Kun af tårnet, men det er nu også meget pænt. I hvert fald er det sirligt murerarbejde.

Hans Egedes Kirke

Aftenhygge

Nu er vi hjemme. Stearinlys og aftensmad, julekort-skriverier og småsnak er hvad, vi putter i resten af aftenen. Lige tilpas.

Du vil sikkert også kunne lide