14

København tur/retur

Tiden løber afsted med os. Raske fjed er ikke tilstrækkeligt til at forklare, hvor stærkt det går, men vi halser bagefter og pludselig stopper vi op, kigger på hinanden og pakker bilen. Det giver ingen mening med tanke på manglen på både jule-mad og -gaver, men der skal ikke lang betænkningstid til, inden vi sidder i bilen alle tre. På bagsædet står familiens kronjuvel; Kenneths glögg-essens. Vi er på jule-mission.

Lørdag morgen meget tidligt kører vi sydover på E45. Der er stadig så mørkt, at jeg ikke kan strikke, men må underholde de andre med morgensang i stedet. Det er de ikke ubetinget tilfredse med, så jeg tror, at solopgangen og dermed lyset er velkommen, så jeg kan finde strikketøjet frem.

Inden middag rammer vi hovedstaden. Vi kører til Valby, pakker ud og sætter af, inden vi tager ind til byen, hvor de tilbringer de næste mange timer med at trave strøget tyndt.

København

København

København

København

København

 

Vi spiser frokost i tiltagende mørke, mens regnen trommer på ruden i arrig december-rasen. Der er lunt og godt, hvor vi sidder og maden smager, så vi alle tre smiler saligt. Julefreden sænker sig, mens vi sidder der.

København

Bagefter går vi ud i byen. Vi vil hen og ønske glædelig jul til tante Minni. Vi kommer til en lukket butik og er grædefærdige, for vi ville så gerne og det er år siden, vi sidst har været i byen, så det var bare én af de ting, vi havde glædet os til. Vi forlader slukørede  butikken og drejer om hjørnet. Ti meter henne ad gaden løber vi ind i hende, for jule-mirakler findes. Det er de bedste kram, jeg har fået i årevis, jeg får lige der på hjørnet af Gammel Mønt og Grønnegade.

Bagefter går turen igen til Valby, hvor vi tilbringer en skøn aften hos Annemette og Heidi og ikke mindst Irma, den lille, frække springbønne, som elsker Kenneth, fordi han orker at blive ved og blive ved…

København

Vi spiser os en mavepine til i skøn grydesteg, bashed potatoes samt sovs i fornuftige mængder og bagefter drikker vi Kenneths fantastiske glögg til en solid portion risalamande. Mandelgaven tilfalder Oline, som går julen i møde med en anseelig mængde lakridspiber.

Vi tilbringer natten på Frederiksberg…

København

København

København

København

København

Søndag morgen tager vi forbi Valby for at hente både bil og bagage og herefter går turen til Farum, hvor vi får ønsket glædelig jul til svigermor. Det er bare SÅ dejligt at være omkring hende. Vi drikker kaffe og hygger nogle timer, inden vi må vende bilen mod Jylland, for der venter jo en mandag med åbent i butikken og personale, der gerne vil lukkes ind.

Turen hjem er lang og sej, for det styrt-regner hele vejen, men vi lander hjemme tidsnok til, at vi når at vende verden rigtigt, inden vækkeuret ringer og mandag er i gang.

… måske var vi tossede, da vi kørte mod øst i stedet for at bruge tiden på at blive klar til julen, men vi ved, at vi valgte rigtigt. Vi fik gjort det, vi gerne ville og vi fik fornyet energi. Sådan skal det være :-)

Du vil sikkert også kunne lide