6

Har du monstro et strikke-bibliotek? Jeg har!

Jeg har udvidet mit strikke-bibliotek. Det sker med jævne mellemrum, men ikke så ofte, som det gjorde engang.

Er jeg så blevet mere beskeden? Nej, det er jeg vist ikke, men jeg oplever egentlig, at der i disse år, hvor der er så utroligt meget fokus på strik og hækling, også udkommer så mange bøger/opskrifter, at meget af det er gentagelse på gentagelse.

Det er sjældent, at jeg finder et eller andet friskt, anderledes og overraskende. Det meste er set før, så omkring design, så er der efterhånden meget, som ligner hinanden. Der er altid variationer og små detaljer, som er anderledes, men vi er så mange, som arbejder med det samme antal varianter, at det i sidste ende må begynde at ligne hinanden. Det kan ikke undgås.

Dette gælder både, når jeg køber enkelt-opskrifter og når jeg køber bøger. Det afholder mig dog ikke fra stadig at udvide bibliotekerne. Jeg køber typisk enkelt-opskrifter fremfor bøger.

Jeg oplever gang på gang, at det måske kun er en eller to modeller i en strikkebog, jeg har lyst til at strikke, så jeg foretrækker klart de designere, som sælger opskrifter i løssalg, men jeg elsker smukke bøger og jeg er vild med at bladre i en god bog, så det er et dilemma, når jeg gerne (og kun sjældent) vil købe en god bog, men altså foretrækker at lægge mine penge hos de, som ikke bruger penge på at producere bøger. Jeg er med andre ord med til at udhule idéen med smukke strikkebøger, når jeg kun alt for sjældent støtter op om dem. Jeg ved det, men jeg ved til gengæld også, at er bogen interessant nok, finder den vej ind på min hylde, men jeg er altså hende, der foretrækker løsopskrifter.

Dem er der rigtigt mange af, hvis man har mod på at strikke efter engelske opskrifter og er du ikke kommet i gang med det endnu, kan jeg varmt anbefale dig, at du melder dig til et kursus/en række strikkeaftener, hvor I gør netop det. Jeg afholder “strik på engelsk” hos Garnudsalg og har lige afsluttet et forløb med en flok kvinder, som lynhurtigt kom i gang med de engelsksprogede opskrifter og det er bare sådan en stor glæde at opleve, hvordan deres strikkeverden udvides tusindfold, når de pludselig kan supplere vores dygtige, danske designere med alle de, som skriver på engelsk.

Jeg har et omfattende bibliotek, når det kommer til strikkeopskrifter. I bogform imponerer mine hyldemetre de fleste og mine løsopskrifter tæller i hvert fald på den anden side af 1500. Langt de fleste er købt på ravelry og jeg er glad for, at jeg er med til at støtte både garvede og ikke mindst nye strikdesignere på den måde, så jeg betaler med glæde for hver eneste opskrift – og nej, jeg får mig aldrig strikket igennem dem alle, men hvad gør det?

Jeg har udvidet mit strikke-bibliotek. Det sker med jævne mellemrum, men ikke så ofte, som det gjorde engang.

Jeg køber altså sjældnere og sjældnere opskriftsbøger. Jeg bruger hellere pengene på at udvide biblioteket med teknik-bøger. Dem elsker jeg og jeg har efterhånden mange. Jeg bruger dem ikke ofte, men jeg føler mig tryg og rig på viden, når jeg kigger ned langs rækken af bøger.

Når jeg ind imellem køber opskriftsbøger, så handler det oftere og oftere om æstetikken, mere end det for mig handler om selve designet i bøgerne. Jeg køber en stemning og et kig ind i en verden, som dyrker samme stil og har samme smag, som jeg selv. Jeg elsker disse smukke bøger og jeg nyder at tage dem frem og bruge tid på at nyde billederne, mens jeg drømmer mig væk.

Undtagelsen i opskriftskategorien er Kim Hargreaves udgivelser. Jeg køber altid hendes bøger. De er gentagelse på gentagelse, men de er så gennemført lækre i både det æstetiske udtryk og ikke mindst den perfektion der præger de strikkede modeller. Jeg kan ikke lade være. Jeg må eje dem alle, så jeg har efterhånden en omfattende samling og jeg elsker hver eneste af dem.

De fire bøger, jeg lige har investeret i, er:

GRACE  af Kim Hargreaves. I bogen er 21 modeller og som altid er bogen en fornøjelse at bladre gennem. Jeg ved ikke, om der er potentiale for opstrik af mange af dem, men smukke er de og billederne ligner de skotske landskaber, jeg til stadighed længes tilbage til, så jeg stornyder bare at bladre fra side til side.

TEXTURE af Hannah Fettig. Jeg har tidligere købt hendes HOME & AWAY og jeg elsker den, så denne efterfølger måtte selvfølgelig også på hylden. Jeg er faktisk vild med den. Ikke at jeg kommer til at strikke mange af modellerne, men den inspirerer mig og det er i høj grad det, jeg efterlyser, når jeg kigger i bøger om strik.

WITHIN af Jane Richmond og Shannon Cook. Igen er det en bog, der inspirerer mig, ligesom æstetikken i bogen tiltaler mig og jeg kan virkelig godt lide den stemning, der er bogen igennem.

SWOON Maine af Carrie Bostick Hoge. Modellerne i denne bog er inspireret af den smukke natur, man finder i Maine og jeg er helt vild med denne bog. Jeg får lyst til at besøge Maine og allerbedst er der adskillige opskrifter i bogen, jeg har lyst til at strikke. Modellerne er enkle og netop inspireret af naturen og derfor også strikket op i smukke, dæmpede farver – akkurat som jeg elsker dem.

Nu går der igen et stykke tid, inden jeg udvider biblioteket, men kommer der en god teknik-bog, er jeg klar. Nu er kaffen klar. Mine strikkepinde venter, så rigtig god lørdag til dig og dine.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide