10

Solen skinner, da Oskar og jeg lander herhjemme

Solen skinner, da Oskar og jeg lander herhjemme. Som sædvanlig alt for sent, men ikke for sent til en tur ud i haven. Oskar gider ikke lege med bolde, men en rask omgang fangeleg, det gider han. Bagefter gider han lede efter små godbidder, jeg har gemt og til sidst gider han tage turen rundt i kanten af haven for lige at sikre sig, at det stadig er ham, der styrer Tjørnevang.

Jeg tjekker for underlige lyde fra loftet.

Mens han trisser rundt, inspicerer jeg gavlen, hvor soveværelset er. Jeg har hørt sjove lyde. Det viser sig at være skaden, der har fundet vej ind under taget helt oppe ved tagryggen, hvor ingen drømte om, at den skulle finde vej til. Vi skal have lukket den adgang til loftet og det kan kun gå for langsomt. Vi har bestilt tømrer. I morgen skal vi have en snak om en eller anden form for skærmning, for jeg orker ikke at have en sulten skade-familie boende lige ovenover min seng. Ikke tale om.

Solen skinner, da Oskar og jeg lander herhjemme

Vintergækkerne er allerede på retur. De er begyndende brune og jeg tænker, at jeg slet ikke har nået at nyde dem i år. Dagene render forbi mig med sådan et raseri, at jeg først i dag er i haven siden nytår. Jeg har været ude at vende, men kun vende. Jeg har slet ikke nået at nyde de første forårstegn, men jeg når min hvide krokus. Det er godt.

Jeg kan mærke, at jeg glæder mig til udesæsonen. Jeg er som en cirkushest, der lugter savsmuld, men jeg nyder samtidig, at vi – takket være den bedste investering længe, nemlig en havemand sidste år – ikke skal i gang med at luge eller gøre klar. Han har ryddet op alle steder i haven. Han er i bund i urtebedet. Han har renset ud, skåret ned og ryddet op. Havemøblerne er sat indenfor og skal bare bæres ud og spules en gang, så er de klar.

På bagsiden af huset står nye plantekasser og venter. Krukkerne er tømte og klar til nye blomster. Vi har fået et nyt, skønt hjørne på terrassen at møblere, efter vi flyttede døre og vinduer. Det hele ligger stille lige nu, for egentlig var en udløber af den flytning, at vi skulle have nyt køkken og renoveret stuen, men desværre har vi en tvist med tømreren. Vi venter på syn & skøn. Det har vi gjort i et halvt år nu, men vi klarer os fint og lige om et øjeblik er det udenfor, vi både laver mad og siden spiser den, så vi har al den tålmodighed, det her kræver.

Jeg glæder mig til udelivet. Jeg savner lys, sol og frisk luft. Jeg skal bare huske at tage hjem, så jeg når at indtage det hele. Det kommer nok.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

10 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Tina Nymann
  28. marts 2017 at 16:53

  Den frække skade;-)
  Jeg har også lige åbent vinduerne og om lidt går jeg i kælderen og lukker op og får fundet alle de dejlige forårs ting og sager frem til gårdhaven, JUBIII!!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. marts 2017 at 16:01

  Tusinde tak for alle jeres skønne hilsner. Jeg nød den stund i haven. I dag er her gråt og jeg ved, at de næste par dage også rummer mere gråt, men jeg ved, at forude venter masser af skønne dage ude, så det går jo sagtens an :-)

 • Avatar
  Svar
  Vibeke
  28. marts 2017 at 15:28

  Hvor er du skøn ❤

 • Avatar
  Svar
  conny
  28. marts 2017 at 13:38

  En hilsen her fra kontorpinden, hvor jeg lige har brug for en pause – og så er dine betragtninger over livet altid værd at tage med.
  Vores have er heldigvis sådan indrettet, at den kan klares af den portion havelyst, der overfalder os med ujævne mellemrum. Her i weekenden var jeg liiiige ved at begynde at få Frida til at hjælpe med at plukke visne staudetoppe af og gå på komposten med dem – men vi nøjedes med at flytte grankogler hen i bunken, som hun samler i et hjørne af haven. Og så stornød jeg haven med strikketøjet i en lille times tid i søndags.

 • Avatar
  Svar
  BodilE
  27. marts 2017 at 23:26

  Her får du en liten hilsen fra Norge. Vi har også fått gleden av de første vårtegnene, solen har for alvor begynt å varme, det er så godt. Forstår godt at du ikke vil ha skater på loftet, i fjor hadde vi en liten kjøttmeisfamilie som bodde i takrennen rett utefor soveromsvinduene. Det var fuglekvitter fra tidlige morgen til sen kveld. Selv om det er hyggelig er det også godt å få sove lenger en til klokken fem! Jeg har fulgt din blogg i mange år, og synes det er så hyggelig å følge deg og dine med stort og smått.
  Ha en riktig god aften,
  Bodil

 • Avatar
  Svar
  Iben Andersen
  27. marts 2017 at 21:34

  Også en forårshilsen herfra :)
  Vi har haft “fornøjelsen” af at have et hvepsebo på loftet over soveværelset, så nu ved vi, af bitter erfaring, at hvepse ALDRIG sover….. de szzzzzzummer hele natten :D

 • Avatar
  Svar
  Nana
  27. marts 2017 at 20:59

  Jamen, du får en hilsen: Ja, er det ikke bare en skøn årstid?!? Det gælder om at huske at nyde den. Jeg elsker at gå i haven – også for at arbejde, men jeg kan godt se ideen i en havemand. Jeg tror jeg vil ønske mig sådan én :-)
  Forårshilsner fra Nana

 • Avatar
  Svar
  Maja K
  27. marts 2017 at 20:45

  Hvor er det dejligt at læse dine opslag:) Og ja tiden går alt for stærkt. Jeg har valgt kun at have natarbejden, men alligevel suser dagene afsted. Det dejlige ved det, er dog at det bliver mere og mere lyst og jeg nyder det når jeg kører på arbejde om aftenen og hjem tidligt om morgene.
  Uden tvivl at Tjørnevang er et skønt sted at bo og leve og jeg vil glæde mig til at jeg selv får mulighed for hus og ikke mindst have og udeliv:)

 • Avatar
  Svar
  Catarina
  27. marts 2017 at 19:22

  Det er Så vidunderligt at vi lige om lidt kan leve det meste af livet uden i det fri og bare nyde de lange lyse sommeraftner på terrassen. :-D
  Håber I får lukket for den skade, for nej, sådan en familen over soveværelset er ikke sagen.

 • Avatar
  Svar
  Lonnie Christensen
  27. marts 2017 at 18:39

  Hej en hilsen skal du få
  Det som altid en stor fornøjelse at læse om livet hos jer
  God aften
  Lonnie

 • Byd gerne ind