6

Strikfest på Vrå Højskole

Jeg var til Strikfest på Vrå Højskole i går. Hele dagen. Fra morgen og ind i aftenen. Jeg havde kamera med. Fik jeg fotograferet? Nej, det gjorde jeg ikke. Hyggede jeg mig? Ja, det gjorde jeg i en grad, der betød, at jeg helt og aldeles glemte at tage billeder. Jeg havde simpelthen en dag, hvor jeg bare hyggede igennem med de mennesker, jeg var i selskab med.

Jeg glemte mig selv og gav i stedet los for grin, kreativitet og nydelsen, der ligger gemt i at glemme tid og sted, fordi man optages så inderligt af en proces, en historie fortalt af et spændende menneske eller indtagelsen af skøn mad. Alt dette var der rigeligt af i går, så jeg havde virkelig en herlig dag.

Workshops og foredrag i selskab med god musik og dejlig mad

Dagen var spækket med oplevelser. Vi lagde ud med en workshop i vævestrik. Den var jeg desværre meget skuffet over. Jeg lærte intet og var færdig med de øvelser, der var planlagt, inden den første halve time var gået, men så havde jeg da heldigvis selv medbragt strikketøj, så det fik min opmærksomhed den sidste halvanden time.

Der var intet til at udfordre eller lære nyt af, når koden til vævestrik var knækket. Ærgerligt, når det var en workshop over to timer, men som sagt strikkede jeg i stedet og det var såmænd hyggeligt.

Frokost – en skøn, fyldig salat og hjemmelavet hvidløgsflutes

Der serveredes frokost halv et og det var en skøn salat, der blev indtaget i dejligt selskab med Githa (fra Garnudsalg) og en lille flok skønne, gæve kvinder, som passede rigtig godt til mit temperament og min humor, som jeg skulle finde ud af i løbet af dagen.

Farvekompositioner i garn

Efter frokost skulle vi i Kunstsalen med Astrid Skibsted. Astrid viste sig at være en skøn formidler. Først tog hun os med ind i sit univers i form af kig indenfor på hendes værksted, ind i hendes tanker omkring de værker, hun laver og lidt om hendes forskellige teknikker.

Bagefter blev det vores tur til at arbejde med små kompositioner i garn. Vi lavede små, kvadratiske (jeg elsker dig, Astrid, for at være lige så nørdet som mig omkring formater og jeg elsker også kvadratet) vikleprøver. Først skulle vi slippe kontrollen og det er jo overordentlig vanskeligt for nogle af os, sagde hunden, men sikke en oplevelse det endte med at blive.

Vi startede ud med at vælge en farve, der udfordrede os. En farve, vi normalt ikke ville vælge. Den skulle vi starte med og når vi havde viklet, skulle vi bytte med en anden deltager, som så skulle vikle videre og så fremdeles. Man havde altså ingen permanent indflydelse, men kun sporadisk kunne man skrue på kompositionerne og det udfordrede min farve- og ordensans til en start, men aldrig var vi i gang, før jeg forelskede mig hovedkuls i det, der opstod af det kollektiv, vi havde omkring vikleprøverne.

Jeg havde en fest

Jeg havde i den grad en fest med at vikle. Jeg glemte tid og sted og jeg oplevede, at Astrid formåede det umulige – hun fik en stor samling kvinder gjort omtrent lydløse. Vi var så opslugte hver især af at vikle, at vi glemte at snakke. Det var der mænd, der gerne ville tage patent på, er jeg sikker på.

Slutresultaterne var så sjove og overraskende smukke. Jeg er i den grad optaget af det her og jeg ved, at jeg kommer til at lege meget mere med metoden. Jeg elsker at lege med farver. Her synes jeg, at resultaterne er så smukke, at de – hvis man samler en stak – er så sjove og smukke, at de kan komme på væggen her hos mig. Jeg er allerede fuld af idéer.

Foredrag med Lisbeth Tolstrup

Der var også et skønt og interessant foredrag med Lisbeth Tolstrup. Lisbeth er i den grad en del af mit kreative liv. Hun løber som en rød tråd op gennem årene i form af både hendes egne og andres udgivelser om håndarbejdet og så er hun en kvinde, der besidder en enorm viden og forstår at formidle den. Jeg nød tiden i selskab med hende.

Aftenen endte midt i skøn musik

Aftenen sluttede med Uhrskov;Andersen, som spillede skøn, vemodig og kærlighedsfyldt musik for de af os, som holdt ud. Mange kom langvejs fra og tog hjem inden musikken og jeg vidste også, at jeg måtte hjemad, men jeg tillod mig at sidde med ved de første numre og det er et par skønne mænd, der trådte op i går aftes. Jeg ville gerne være blevet til den bitre ende, men jeg smuttede inden og kørte Githa hjem, inden jeg satte kursen mod Aalborg meget, meget rigere, end jeg var ankommet mange timer tidligere.

Sikke en skøn dag ♥ og et fantastisk flot arrangement. I er for seje, Vrå Højskole.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide