16

Tidlig påskeferie

Her sidder jeg så. På min flade bag midt i et klitlandskab af Guds nåde. På tidlig påskeferie. Jeg strikker og drikker kaffe. Jeg vender verden med Kenneth og jeg lytter til radio. Ind imellem tager jeg Oskar med på ture ud i landskabet.

Indeni breder roen sig. Alt er, som det skal være …

Tidlig påskeferie

Vi har startet påskeferien tidligt. Vi har holdt fri siden fredag og vi stornyder det. Det er ikke sådan, at vi ingenting laver, for vi er – som du sikkert allerede har gættet – i Rødhus. Her er stadig en lang række småopgaver, men vi er faktisk tæt på at nå til enden af listen.

Det sidste er heldigt. I morgen har vi inviteret til påskefrokost. Det er rart, at der er lys over bordet, ordentligt og ryddeligt og ikke mindst velfungerende toilet. Vi er der nu.

Lys over land og by

Der har været masser af sol. I går var Kenneth udenfor det meste af eftermiddagen, da vi kom tilbage fra Aalborg. Med os havde vi en lampe, vi har haft i mange år. En af de lamper, vi købte for mange år siden. Lang tid inden andre kom i tanke om, at alle de gamle design-klassikere var interessante, var vi i gang med at samle.

For ganske små penge fik vi samlet en lang række klassikere. Nogle er afhændet igen, mens andre lever videre enten i vores hjem eller hos venner og familie. De få penge, vi havde, rakte langt i vores etableringsår. Vi boede måske lidt anderledes end de fleste, men vi holdt af det og det passede godt til os.

I dag har vi stadig glæde af vores jagt på klassikerne. I går rengjorde Kenneth en smuk en af slagsen og nu hænger den over spisebordet og giver det dejligste lys og vi spiser ikke længere i halvmørke.

Mens Kenneth arbejder hårdt …

Jeg strikker. Jeg brygger kaffe og jeg hepper, men jeg strikker. Mest af alt, strikker jeg. Jeg har så ondt i min ryg, at jeg ligner en meget gammel og krumbøjet mand, når jeg ind imellem vover mig ud med Oskar – og en sjælden gang Kenneth.

Jeg går langsomt og hvert eneste skridt gør ondt, men fandeme om det skal stoppe mig fra at nyde landskabet. Jeg går alligevel derude. Langsomt. Adstadigt filosoferende over, om jeg orker at lade den ryg undersøge. Jeg kender godt svaret, så jeg orker vist ikke …

Jeg orker ikke at fejle mere, end de allerede har smidt på min tallerken. Så hellere agere ignorant, så jeg går langsomt og så strikker jeg. Det er det og nej tak, du behøver ikke overøse mig med gode råd, anekdoter om eget helbred eller lignende, for jeg er sådan et menneske, som beder om hjælp, når jeg har brug for det og det er ikke nu ;-)

I dag lykkedes det

I dag er jeg lykkes med at nå i mål med et Vertices Unite af Stephen West. I-cord hele vejen rundt om det store sjal har taget en stor del af dagen, men det er altid tiden værd med den afslutning. Altid, hvis du spørger mig.

Farverne er allesammen fra lageret. Kenneth har farvet dem alle med undtagelse af den meget farverige jeg har stribet med til venstre på fotoet. Det er et lagergarn. Måske er det Hedgehog Fibres. Jeg havde allerede vundet det op, da jeg fandt det, så jeg husker det faktisk ikke, men jeg tror det er sådan et fed.

Du vil sikkert også kunne lide