10

Påskeferie eller der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Om et øjeblik har vi påskeferie. Kenneth, Oskar og mig. Vi skal hjem på Tjørnevang. Der skal vaskes tøj, gøres rent og så skal der pakkes, for selvfølgelig skal vi i sommerhus.

Påskeferie er lig med sommerhus. Tænk, at jeg skriver det. Mig som aldrig nogensinde skulle have et sommerhus. Aldrig som i A L D R I G …

Der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Jeg elsker nemlig vores lille sted ved Vesterhavet. Elsker, at der er stille og vi ingenting kan høre ud over lyden af havet i det fjerne og lærken, der synger foråret ind. En af de bedste lyde i verden, hvis du spørger mig.

Der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Jeg glæder mig til …

Jeg glæder mig helt utroligt til at have mange dage i træk, hvor vi skal finde ud af, hvordan det er at bo i sommerhuset. Vi skal indvie og vi har ventet længe på den dag, så det bliver helt igennem fantastisk og vi har jo allerede taget forskud på glæderne.

Vi skal have påskefrokoster med god mad, snaps og en middagslur til dem, der ikke gider en tur ned til Vesterhavet eller ind i klitterne.

Vi byder velkommen til gode venner og vi indvier ved samme lejlighed annekset med de to værelser. Vi er klar til at modtage gæster.

Jeg skal strikke, så længe jeg orker. Der har været alt for lidt tid til at strikke og det alt for længe, så jeg glæder mig til at indhente lidt af den tid.

Vi skal pudse vinduer. Udsigten er helt igennem særlig og den skal ikke farves af beskidte ruder, så ud i den friske luft med os.

Jeg skal indrette køkkenskabe. Det er ikke særligt længe siden, jeg gjorde det på Tjørnevang, så det kommer sikkert til at gå problemløst.

Jeg skal handle ind til en ny husholdning. Lagrene skal fyldes for første gang. Jeg husker stadig helt tydeligt, hvordan jeg gik hen ad Nørrebrogade for at gøre det samme i vores første, fælles hjem; en skøn lejlighed i nummer 217 på selv samme gade tilbage i 1984.

Vi skal spille masser af spil. Vi skal have genopfrisket vores sjove aftener med spil om alt mellem himmel og jord. Det kunne være om bryggeren af den næste kop kaffe, vasketøjet, der skal klares eller næste dags frokost. Det kunne også være om en dukkert i Vesterhavet – taberen skal hoppe i …

Jeg skal nyde, at vi lytter til gode dokumentarer og herlige historier, fordi vi ikke forfalder til TV’et, vi ikke har (endnu, for der er jo Tour de France til sommer og jeg kender Kenneth).

Jeg skal endelig igen i gang med at bage. Jeg kan slet ikke vente.

Jeg glæder mig vist bare til at holde fri …

Skidne Æg – jeg elsker dem, men Kenneth hader dem …

Jeg tror, at jeg skal forsøge mig med min elskede Skidne Æg, selvom jeg nok er den eneste, der gider spise dem. Kenneth synes simpelthen, at det er noget af det mest underlige, man kan spise og måske har han ret, men jeg er vokset op med den ret som en fast bestanddel af min påske, så for mig er det altid et kærkomment gensyn.

Vi skal spise sildemadder med karrysalat, sove længe og også tage en middagslur, når det trænges. Vi skal dovne og bare glo ud af vinduet og vi skal hilse på naboerne, som sikkert indvier sommerhus-sæsonen i påsken. Måske skal vi så også sørge for lidt gardiner – i hvert fald ud mod vejen og så skal vi altså bare lave ingenting og måske på loppe-jagt, for jeg indretter helst med genbrug og det er lykkedes mig langt hen ad vejen deroppe.

Jeg har allerede fundet mig et par steder, jeg holder af at besøge og der kommer også til at blive indlagt besøg i både Hune og Blokhus.

Jeg er bare så klar til lidt påskeferie. Om snart er tasken pakket og jeg står bare og hopper utålmodigt op og ned, mens jeg venter på Kenneth.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide