21

Vintersolhverv

Vintersolhverv!

I dag, d. 21. december det herrens år 2020, klokken 11:02 dansk tid, passerede solen det laveste punkt på sin årlige vandring hen over himmelkuglen – vi har vintersolhverv og det går nu igen mod lysere tider!

Jo, det gør!

Dagen for vintersolhverv er årets korteste, men det vender nu og vi kan se frem mod lysere tider og det gør – sandt for dyden – ikke noget.

Vintersolhverv!

Vi trænger til lysere tider

Jeg glædes over dagens sol, lys og blå himmel, for det er vi ikke forvænte med denne december. Derfor undlader jeg at nævne det unævnelige (sne) og nyder bare vejret.

I Aalborg er dagen 06:41:58 timer kort. Lyset skal nydes og det er påskønnet, kan jeg fortælle. Jeg sidder ikke i tusmørke og arbejder, men har lys og udsigt til blå himmel. Det gør en positiv forskel, kan jeg mærke. Mit humør og overskud er i top i dag. Jeg sang endda i bilen på vej op for at hente mor denne morgen. Jeg kan ikke huske sidst, jeg sang i bilen og som trofaste læsere vil vide, er det en af mine største fornøjelser.

Coronaen har fået skovlen under mig. Sådan er det bare.

Jeg keder mig aldrig i eget selskab. Jeg er altid i gang med et eller andet og er jeg ikke, kommer jeg det i en håndevending. Døgnet er gjort af alt for få timer, hvis du spørger mig. Jeg kan altså sagtens få tiden til at gå, men derfor savner jeg alligevel at se venner og familie. Jeg savner kram. Jeg savner spas. Jeg savner nærvær og fortrolige samtaler, spilleaftener og udflugter. Jeg savner at mødes med skønne kvinder og strikke solen sort. Jeg længes efter at kunne hente en veninde spontant og tage på eventyr. Jeg savner min frihed.

Jeg savner min frihed …

Jeg er et frihedselskende menneske. Sådan et, du ikke skal binde. Det er ikke fordi, jeg stikker af eller har planer om at forlade hus og hjem. Jeg er bare sådan skruet sammen, at jeg skal have min frihed. Vide at jeg har den. Vide, at det er mig, der bestemmer.

Coronaen har taget min frihed og med den toppen af mit gode humør. Ikke det hele. Heldigvis. Den har ind imellem taget lidt af det og derfor er vintersolhverv så dejligt. Vi går mod lysere tider og det er ikke kun vintersolhverv der skal bære skylden, for også vaccinen kan skimtes forude og med den kommer friheden.

Genvunden frihed er bedre end frihed. Jeg er sikker.

I dag vil jeg fejre vintersolhverv med et stille øjeblik. Jeg vil sidde i tusmørket med kig til himlen og jeg vil huske, at klokken 11.02 vendte året. Forude venter lyset og friheden.

Det er svært at finde noget smukkere og finere at tage hul på julen med.

Jeg håber, at julen bliver fin, varm og kærlig uagtet, at den måske bliver anderledes. Det fortjener vi alle.

Rigtig glædelig jul til dig. Jeg håber for dig, at du er sund og rask. Pas på dig selv og alle os. Jeg lover, at jeg gør det samme ❤

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide