43

Imogen Tee

Min Imogen Tee er tør. Den hænger og lokker på bøjle, mens jeg brygger morgenkaffe med udsigt til silende, stille regn og gråt i gråt.

Den er blevet så fin. Også let filtet. Den er lækker og blød, let og lun og så er den altså smuk med den brede og dekorative mønsterbort ned langs forstykket, synes jeg.

Jeg har nydt at strikke den. Den er sjov. Jeg kan lide at strikke lace. Jeg gør det sjældent, men det er en af de discipliner, jeg egentlig er ret vild med, fordi den fordrer lidt koncentration og til gengæld giver dig fuld valuta for pengene, bare du gider holde den. Lace er nemlig sjældent særlig kompliceret. Det ser bare sådan ud. Der er ingen nye eller ukendte teknikker, når man strikker lace. Der er oftest bare indtagninger og omslag, koncentration og tællen rækker.

Fakta:

DesignImogen Tee designet af Carrie Bostick Hoge. Strikket i størrelse M, men med en lidt anden strikkefasthed, fordi jeg har valgt en anden garntype og endte så med at være en L.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsuld i farven Rullesten fra Garnudsalg.dk samt en tråd lammeuld/cashmere i farven Lys Granit fra samme sted.

Pind:  4 – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 263 gram (små 200 gram Højlandsuld og cirka 65 gram uld/cashmere)

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg vil elske denne trøje, er jeg sikker på, men der er filtet en smule efter mødet med min nye vaskemaskine. Det gør den ikke grimmere og gør den absolut meget blødere, men mønstret forsvinder en smule. Mønstret er stadig smukt, men det er en trøje, jeg gerne strikker igen og så med modifikation af halsudskæringen, som efter min mening er fejlkonstrueret. Jeg vil lukke af til hals lidt før, så den får en dybere og mere klædelig udskæring, men det er lykkes mig at trække og strække denne våde sweater i en facon, som gør, at den sidder rimeligt i halsen, så jeg er tilfreds, men der er plads til forbedringer.

You Might Also Like

43 Comments

 • Avatar
  Reply
  Majse
  17. juni 2015 at 11:19

  Hvor har du strikket mange flotte bluser … faldt lige over denne og den må være efterårsprojekt, har kigget på jeres hjemmeside men kan ikke finde lammeuld/cashmere ?? og så er jeg helt vild med den du er igang med nu

 • Avatar
  Reply
  sidsel
  14. oktober 2013 at 11:03

  Hov forresten; findes der opskrift på den her på dansk?

 • Avatar
  Reply
  sidsel
  14. oktober 2013 at 11:02

  Hej Liselotte,
  Så fin den er. Kan se du har den på Ravelry. Hvad gør jeg mon hvis jeg gerne vil strikke den i str. s men i samme garn/garntype? Mon ikke det er denne jeg har set og beundret på rødtjørnevej/garnudsalg.dk? ;)

 • Avatar
  Reply
  Jeanne
  16. september 2012 at 19:19

  Hej Liselotte
  Har købt garn af Hr. Weller til trøjen Imogen Tee samt opskrift naturligvis til min søster i Jylland. Opskriften er kun med kort ærme, og du har strikket den med langt, og det er bare super flot. Er ærmet strikket lige op eller har du anvendt indtagninger? Det står naturligvis én frit at gøre som man vil, men synes din udgave er flot, ja, og farven er helt i top, for jeg er nemlig selv helt vild med grå nuancer. Fortsat god søndag til dig.
  Jeanne  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. september 2012 at 17:13

   Jeg har lavet lidt indtagninger fordelt ned af ærmerne, men jeg husker desværre ikke hvor mange eller hvordan :-)

 • Avatar
  Reply
  Irene
  23. april 2012 at 18:17

  Hvor er den fin med det lille lace-mønster, og du har ret. Det er overhovedet ikke kompliceret at strikke lace. Jeg nyder det altid. Fin, fin trøje!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 18:20

   Tak Irene og det eneste lace forudsætter er tålmodighed og koncentration :-)

 • Avatar
  Reply
  Teresa
  22. april 2012 at 20:30

  Wauv den er flot!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:22

   Tak Teresa, det synes jeg også :-)

 • Avatar
  Reply
  Lise
  22. april 2012 at 16:57

  Hvor er den skøn!

  Dit strikketempo er simpelthen for vildt – sikke en fart :0) 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:22

   Tak Lise og så synes jeg for øvrigt ikke, at den er strikket i lyntempo. Nærmest det modsatte :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  22. april 2012 at 16:03

  Det er en rigtig flot og lækker sweater du har lavet, farven er jeg også helt vild med.
  God søndag til alle.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:21

   Tak Ulla… og grå er bare en af yndlingene herhjemme :-)

 • Avatar
  Reply
  Ditte
  22. april 2012 at 13:32

  Selvfølgelig er du glad for den, den er da bare så smuk og dejlig vamset.
  Måske du synes en uge med udsigt til en del regn er helt ok, med sådan en ny genser der kan varme dig.
  God søndag! 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:21

   Ja, hvis det skal regne hele ugen, er det ikke så skidt med den på hylden ;-)

 • Avatar
  Reply
  Britta A
  22. april 2012 at 12:33

  Jeg er fuld af begejstring for ih, hvor er den bluse smuk! Super flot arbejde!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:20

   Jeg er også glad for resultatet :-)

 • Avatar
  Reply
  Tove
  22. april 2012 at 12:05

  Meget, meget smuk. 
  Rigtig god søndag. 

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  22. april 2012 at 12:01

  Hvor er den blevet flot ! Jeg er vild med farven og den brede bort. Det klæder den også med de lange ærmer. Er enig med dig mht halsudskæringen. Det er ligesom den buer opad, istedet for nedad på midten. Måske kan lidt vendestrik løse det i version 2. :-))
  God søndag til dig. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. april 2012 at 09:14

   Tak og halsen kan sagtens gøres anderledes og endda uden de store sværdslag, så mon ikke det skal prøves? Jeg tror det :-)

 • Avatar
  Reply
  Jeannette Mariae
  22. april 2012 at 10:16

  Til lykke med din nye kreation. Den er flot… ;-)

 • Avatar
  Reply
  HanneC
  22. april 2012 at 10:14

  Vi deler smag i halsudskæringer – og alligevel er den rigtig, rigtig fin :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 11:51

   Ja, vel er den så, Hanne :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  22. april 2012 at 10:12

  Smuk smuk smuk. Den der kombination af to slags tråde har jeg brugt i mine ponchoer, og der er vist noget hør i den ene af dem. Men din let filtede udgave er da godt nok lækker. Jeg må igen igang med en udfordring.
  Og din Imogen Tee er måske lige valget?
  Og fandt rosenpindesæt i Tórshavn til næsten kun ingenting. Bare et heldigt kup. God søndag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 11:51

   Tak Sidse og der er ingen hør i dette garn, men sikkert i din kombination og der kunne sagtens være det, hvis man havde de fibre i skuffen, så jeg synes, at du skal kaste dig over den :-)

   Heldige dig med de billige pinde og gid det var mig, der havde været i Tórshavn :-)

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  22. april 2012 at 09:54

  Hvor er den lækker! Jeg kan lige forestille mig hvor blød den er:-)

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth
  22. april 2012 at 09:14

  Så fin den ble, Liselotte! Nydelig mønster. Likte modellen også, kort og vid.
   
  God søndag ønskes deg.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 11:49

   Tak Elisabeth og god søndag til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  22. april 2012 at 09:08

  God morgen til dig, her er regnen ophørt, vi har fået 15 mm. Din trøje er smuk og ingen skal komme og sige at gråt er kedeligt efter at have set den trøje. Mønsteret ser indviklet ud, men jeg tror på dig :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 11:49

   Vi har også tørvejr, Lene og tak for roserne til trøjen. Gråt er aldrig kedeligt ;-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  22. april 2012 at 08:55

  Endnu smukkere vist i sin helhed!!
  Efter kig på originalmodellen, giver jeg dig ret i detmed halsen. Jeg ville også lave den dybere. 
  Men smuk er den!
  Rigtig god søndag.  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 09:04

   Tak Jane! Jeg havde faktisk planlagt at lave halsen dybere, men blev vist grebet lidt af stemningen og strikkede bare lystigt der ud af… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne-Marie
  22. april 2012 at 08:41

  Den er blevet rigtig smuk, din nye trøje! Jeg er også vild med at strikke lace, og du har ret: Det ser meget mere indviklet ud, end det er. Det kritiske tidspunkt er, når strikkeriet er færdigt, men det endnu ikke er vasket og blokket – så ser det mildest talt lidt sølle ud. Det svære kan være at finde det rigtige garn – det kunne være, jeg skulle finde ind på din mands garnudsalg. Jeg har købt bogen “Wrapped in Lace” af Margaret Stove, og den er god med meget forståelige opskrifter. Go’ søndag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 09:03

   Jeg tror, at man skal finde processen interessant også, for at gide lace, for det er jo både tids- og koncentrationskrævende. Jeg er normalt ulideligt resultatorienteret, men lige med dette, kan jeg altså godt finde tålmodigheden frem :-)

   Jeg synes altid, at det er så utrolig spændende at lægge lace til tørre efter den første vask, for det er nu, det hele afsløres og pludselig folder det krøllede stykke strik sig ud og bliver til et smukt mønster med sirlige rækker og smukt placerede masker :-)

 • Avatar
  Reply
  K@ri
  22. april 2012 at 08:38

  Den ble virkelig lekker ;-)  Og ett vakkert flettemønster!
  Kos deg med den i dag om det er kjørlig.  Jeg er sikker på at den luner :-)
  Farven var helt perfekt til genseren forresten.
  Vakre tanker fra K@r* 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 09:00

   Tak Kari og jeg er sikker på, at den bliver brugt flittigt :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  22. april 2012 at 08:35

  Hvor er den bare SMUK!!!!

  Jeg er især helt vild med filtningen!!!!

  Tænk, hvis jeg kunne strikke?!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 08:59

   Tak Mette – og du kan strikke. Du ved det bare ikke endnu :-)

 • Avatar
  Reply
  Britt
  22. april 2012 at 08:16

  Nydelig genser du har laget! Gratulerer med avsluttet prosjekt. Jeg er ikke flink til å strikke, så mønsteret ser veldig komplisert ut… Men du sier at det kreves tålmodighet og konsentrasjon- så kanskje det er her “hunden ligger begravd” hos meg :-) ha en strålende søndag!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. april 2012 at 08:59

   Kanske det handler om, at du ikke gider det der med at skulle koncentrere sig, Britt. Måske det er andet, der fanger din interesse :-)

   God søndag til dig også :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)